Υπογράφηκε το σύμφωνο ίδρυσης Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 15:38 Υπογράφηκε το σύμφωνο ίδρυσης Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος με το Central University of Finance and Economics του Πεκίνου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κίνας Xi Zinping, υπογράφτηκε σήμερα Δευτέρα (11/11) το σύμφωνο ίδρυσης του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το σύμφωνο υπέγραψαν ο πρύτανης του Ελληνικού Πανεπιστημίου, Ζήσης Μαμούρης και η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Zhang Qiyue.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε μετά από διετή προσπάθεια, σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics του Πεκίνου, προκειμένου να ενισχύσει τις Ακαδημαϊκές, Πολιτιστικές και Ερευνητικές συνεργασίες με την Κίνα, καθώς και με όλο το διεθνές Δίκτυο των 500 Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων που διαθέτουν Ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο.

«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον πρώην πρύτανη κ. Γιώργο Πετράκο για την κομβική συμβολή του στην υλοποίηση του εγχειρήματος και τον κ. Steve Bakalis για την συμβολή του στη ανάπτυξη των σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Κίνα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση