Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Οικονόμου με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 15:48 Συνάντηση Οικονόμου με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Η υφιστάμενη κατάσταση και τα σχέδια για την αξιοποίηση των υποδομών και των εγκαταστάσεων , κυριότητας του ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκονται στο νομό Φθιώτιδας απασχόλησαν τη συνάντηση του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννη Οικονόμου με τα στελέχη του ταμείου Τώνια Τσαγκάρη και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.

Στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ ανήκουν εγκαταστάσεις που είναι ιδιαίτερα αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης αλλά και της επισκεψιμότητας στην Φθιώτιδα. Πρόκειται για τη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα (Γαλήνη, Υδροθεραπευτήριο, Ράδιο, Θρόνιο, πλαζ), Πηγές Κονιαβίτη (πρώην camping ΕΟΤ), Λουτρά Υπάτης, Θερμοπύλες (120 στρέμματα στην περιοχή του ξενοδοχείου και των πηγών) και τα λουτρά Πλατυστόμου.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, η αξιοποίηση αυτών των υποδομών θα έδινε τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας, δυστυχώς όμως μια σειρά από αρρυθμίες αλλά και αδράνειες έχουν ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια η κατάσταση γύρω από τις εγκαταστάσεις αυτές να κινείται μεταξύ εγκατάλειψής και υπό-απόδοσης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχε ο κ. Οικονόμου, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασαν το προγραμματισμό του ταμείου αλλά και μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να λυθούν και από προαπαιτούμενα που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να προχωρήσει ο προγραμματισμός αυτός. Πρόκειται για κρίσιμες πράξεις της διοίκησης που αφορούν σε αναγνώριση των πηγών, σε αναβάθμιση υποδομών, σε αποφάσεις χαρακτηρισμού, σε ενίσχυση σε ό, τι αφορά τις χρήσεις.

Από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων έγινε σαφές ότι αν δεν υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων τότε όχι μόνο θα υπάρξουν νέες μεγάλες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών αλλά θα υπάρξει και περαιτέρω υποβάθμιση στην απόδοση που τώρα παρουσιάζουν.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Οικονόμου πρόκειται να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών έτσι ώστε να συνδράμει και ο ίδιος από την πλευρά του στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που εδώ και χρόνια εμποδίζουν την ουσιαστική αξιοποίηση αυτών των πολύτιμων αναπτυξιακών πόρων της Φθιώτιδας.