Σοβαρή βλάβη στην ύδρευση του Νέου Μοναστηρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 20:28 Σοβαρή βλάβη στην ύδρευση του Νέου Μοναστηρίου

«Έσκασε» αγωγός μέσης τάσης που τροφοδοτούσε τις δύο γεωτρήσεις από όπου αντλείται το νερό για το υδραγωγείο…

Χωρίς νερό παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της Κοινότητας του Νέου Μοναστηρίου, μετά τη σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (11/11) σε παροχή μέσης τάσης που μεταξύ άλλων τροφοδοτεί και τις δύο γεωτρήσεις του χωριού.

Από το πρωί της Τρίτης συνεργεία του Δήμου, της ΔΕΗ και ιδιώτες ηλεκτρολόγοι προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει τακτοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη το πρωί. Εξαντλώντας τις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις, το υδραγωγείο συνδέθηκε με μια παλιά παροχή ύδρευσης από το Δομοκό που δε φτάνει όμως σε καμία περίπτωση για το σύνολο του Νέου Μοναστηρίου.

Η συγκεκριμένη βλάβη πάντως ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο με την παλαιότητα των δικτύων όσο και με τις εναλλακτικές λύσεις που θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ένα τόσο σημαντικό αγαθό όπως το νερό.

Για αυτό και από την ίδια ημέρα η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε τη συζήτηση τόσο για την εξασφάλιση στο κοντινό μέλλον καλύτερης εναλλακτικής λύσης από μεγαλύτερη κοντινή γεώτρηση, αλλά και για τη σταδιακή αντικατάσταση του παρωχημένου ηλεκτρικού δικτύου (40ετίας) το οποίο είναι πολύ πιθανό να ξαναδώσει σύντομα κάποια νέα μεγάλη βλάβη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση