Ποινές φυλάκισης με αναστολή στις Ρουμάνες που ήρθαν στην Ελλάδα για… «δουλειά»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 08:32 Ποινές φυλάκισης με αναστολή στις Ρουμάνες που ήρθαν στην Ελλάδα για… «δουλειά»

Αρνήθηκαν ότι έκλεψαν τα πράγματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 22χρονου συνεργού τους που επίσης τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης…

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Δικαστηρίου παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (12/11), ο 22χρονος Ρουμάνος και οι δύο γυναίκες  επίσης από τη Ρουμανία ηλικίας 21 και 19 ετών που συνελήφθησαν το μεσημέρι της προηγούμενης για κλοπή πραγμάτων από σούπερ μάρκετ της Λαμίας.

Στην απολογία τους οι δύο γυναίκες, αν και υπήρχαν μάρτυρες που επιβεβαίωσαν ότι ήταν εκείνες που έκλεψαν τα πράγματα από το σούπερ μάρκετ, αρνήθηκαν κάτι τέτοιο και υποστήριξαν ότι τα είχαν αγοράσει από την Αθήνα. Ήταν μάλιστα, όπως είπαν, δώρα για τους δικούς τους πίσω στη Ρουμανία, όπου και επέστρεφαν από την Αθήνα, αφού στην Ελλάδα μετά από έναν μήνα, δεν είχαν καταφέρει να βρουν δουλειά και αναγκάζονταν να ζητιανεύουν.

Όπως ανέφεραν πάντως οι μάρτυρες, μπροστά στα μάτια τους έκλεβαν τα πράγματα βάζοντάς τα στο καροτσάκι με το μωρό!

Η 19χρονη που είναι γυναίκα του 22χρονου είπε ότι έχει να μεγαλώσει δύο παιδιά ηλικίας 5 ετών και 2 μηνών και ότι είχαν έρθει στην Ελλάδα αναζητώντας δουλειά.

Τελικά το Δικαστήριο βεβαιώθηκε από τις καταθέσεις ότι τελέσθηκε η πράξη της κλοπής κατ΄ εξακολούθηση και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετη αναστολή στις δύο γυναίκες και 8 μηνών για τον 22χρονο Ρουμάνο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση