Θα πλημμυρίσει από επισήμους σήμερα η Λαμία για τον Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 08:40 Θα πλημμυρίσει από επισήμους σήμερα η Λαμία για τον Συμεών

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου, σχεδόν όλης της Κυβέρνησης, δεκάδων πολιτικών και ανθρώπων της επιχειρηματικότητας και του πνεύματος...

Ώρα με την ώρα αυξάνονται οι βεβαιωμένες παρουσίες στη τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στις 11:30’ πμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας, παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κκ Ιερώνυμου.

Η έντονη προσωπικότητα του νέου Ποιμενάρχη της Φθιώτιδας προσελκύει στη Φθιωτική πρωτεύουσα εκτός από το σύνολο της Ιεραρχίας και πλήθος ακόμη επωνύμων και προσωπικοτήτων από την πολιτική και την επιχειρηματικότητα.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Λαμιώτης Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που θα είναι ο πρώτος ομιλητής στην τελετή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα παραβρεθούν τα 2/3 του Υπουργικού Συμβουλίου. Πολλοί θα είναι επίσης οι βουλευτές – όχι μόνο από τη Φθιώτιδα και τη Στερεά – αλλά και οι Ευρωβουλευτές που γνωρίζουν τον κ. Συμεών και θέλουν να παραβρεθούν στη σπουδαία για εκείνον ημέρα.

Στη Λαμία επίσης αναμένεται να βρεθούν πολλοί ακόμη επώνυμοι επιχειρηματίες άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, οι οποίοι γνωρίζουν προσωπικά τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας από το πλούσιο, πολυδιάστατο και πολυσχιδές έργο του σε Κοινωφελή και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και φυσικά σε όσες ενορίες έχει διακονήσει, καθώς και στα εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου ήταν νόμιμος αναπληρωτής του Μακαριότατου. Πάρα πολλοί επίσης πιστοί θα μεταβούν στη Λαμία από την Αθήνα για να δουν στο Μητροπολιτικό Θρόνο τον πρώην Ιεράρχη τους.

Ο Σεβασμιότατος θα βρίσκεται στη Λαμία στις 10:40’ το πρωί όπου και θα τον υποδεχθεί στο ξενοδοχείο Φθία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Ακολούθως  στις 11:00’ θα μεταβεί στην πλατεία Πάρκου όπου έχει στηθεί εξέδρα για την προσφώνησή του από το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, ενώ ο ίδιος θα χαιρετίσει το πλήθος.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας για την διευκόλυνση της διέλευσης της πομπής μέχρι το Μητροπολιτικό Ναό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση