Το καλωσόρισμα Καραΐσκου στον Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 08:06 Το καλωσόρισμα Καραΐσκου στον Συμεών

Τι είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων στην τελετή υποδοχής του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών.

Η Φθιώτιδα και η Λαμία υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα, λίγα λεπτά με τις 11:00' το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Πάρκου, τον νέο Ποιμενάρχη της Μητροπολίτη Συμεών.

Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου στην τελετή υποδοχής στην πλατεία Πάρκου.

Το κείμενο της ομιλίας:

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε, κ.κ. Ιερώνυμε,
Σεβασμιώτατοι Πατέρες της Εκκλησίας μας,
Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Κύριε Δήμαρχε Αθηναίων,
Κύριε  Περιφερειάρχη,
Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
Αγαπητές και αγαπητοί αυτοδιοικητικοί
Κυρίες και κύριοι,
 
Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα χαράς. Μια μέρα ενότητας. Μια μέρα γιορτής για τη Λαμία και ολόκληρη τη Φθιώτιδα.
Σήμερα, είμαστε όλοι εδώ για να καλωσορίσουμε και να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας στον Σεβασμιώτατο, κ.κ. Συμεών, η ευλογία του Κυρίου να συνοδεύει την ποιμαντορία Του, να Τον φωτίζει και να Τον προστατεύει.
 
Σεβασμιώτατε,
Ο ερχομός Σας, εγκαινιάζει μια νέα σελίδα για την Εκκλησία μας.
Είστε ένας άνθρωπος νέος στην ηλικία, μορφωμένος, με βαθιές κοινωνικές ευαισθησίες και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.
Σας συνοδεύει η πλούσια πνευματική σας προίκα και μια μεγάλη φήμη, αφού είναι γνωστή η ευρεία και πολυεπίπεδη μόρφωσή Σας.
Και αν με την ευρυμάθειά Σας κερδίσατε το μυαλό μας, με την ευπροσηγορία Σας, τη γλυκύτητα και την ευγένεια του χαρακτήρα Σας, από την πρώτη στιγμή που Σας γνωρίσαμε, κερδίσατε κυρίως τις καρδιές μας και γίνατε ο επιφανής συμπατριώτης μας και ο πνευματικός μας πατέρας.
Ένας Ιεράρχης που εμπνέει με τον λόγο του και αποπνέει σεβασμό.
 
Ο ερχομός Σας εδώ φέρει  όχι μόνο ελπίδα, αλλά και  βεβαιότητα που πηγάζει από τον πλούτο των χαρισμάτων, με τα οποία η χάρη του Θεού Σας προίκισε και τα οποία δεν κρατήσατε για τον εαυτό Σας, αλλά τα αφιερώσατε στο Θεό και σε όλους εμάς.
 
Έρχεστε στη Λαμία, στην πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας.
 Είμαστε βέβαιοι, Σεβασμιώτατε, ότι γνωρίζετε την μακραίωνη πορεία της πόλης μας, μιας πόλης που έχει πλούσια ιστορική, πνευματική και θρησκευτική παράδοση και έδωσε το παρόν σε όλους τους εθνικούς αγώνες.
Εδώ γεννήθηκαν οι πρώτες αμφικτιονίες που έμαθαν τον κόσμο να λύνει ειρηνικά τις διαφορές του,  εδώ ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, κράτησε όρθιες τις ελληνικές αξίες απέναντι στον ανατολίτη εισβολέα, εδώ θυσιάστηκε ο Αθανάσιος Διάκος για την πίστη του Χριστού και τη πατρίδα, εδώ γράφτηκε η λαμπρότερη σελίδα της ενωμένης εθνικής αντίστασης στο Γοργοπόταμο, από εδώ ξεκίνησε ο επίσκοπος Ευσέβιος για να λάβει μέρος στην Οικουμενική Σύνοδο, εδώ έζησαν οι Φθιώτες Άγιοι, εδώ, βρισκόμαστε κάτω από τη σκιά του ιστορικού κάστρου, φύλακα όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και των προαιώνιων αξιών της, που φέρει στο διάβα της ιστορίας της.
Εδώ λοιπόν κάτω από τη σκέπη του πολιούχου μας Αγίου Λουκά, στη πλατεία Πάρκου, στη καρδιά της πόλης, άρχοντες, λαός και κλήρος, Σας δίνουμε την υπόσχεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε το έργο Σας, να αγωνισθούμε με σκληρή και συνεχή προσπάθεια, για την πνευματική εξύψωση και καθημερινή ανάπτυξη του τόπου μας και του λαού του.
 
Ερχεστε να  διακονήσετε έναν τόπο φιλειρηνικό, φιλεργατικό, φιλοπρόοδο.  Έναν τόπο που βασίζεται στις δικές τους δυνάμεις και στους δικούς του ανθρώπους.  Έναν τόπο με μια νεολαία που γνωρίζει να είναι ανοιχτή στις σύγχρονες εποχές, αλλά και να κρίνει και να σέβεται θεσμούς και πρόσωπα, τα οποία την πλησιάζουν με απλότητα, καλοσύνη και αγάπη, όπως είμαι βέβαιος ότι θα κάνει και με Εσάς.
Είστε ο Ποιμενάρχης, που προσδοκούμε να μας καθοδηγήσει με την αγάπη και την σοφία Του. Να μας διδάξει την ταπεινότητα και την αλληλεγγύη. Να λειτουργήσει σαν οδοδείκτης, που θα μας συγκρατεί στον ενάρετο τρόπο ζωής. Να προσφέρει ανιδιοτελή στήριξη και να απαλύνει τον πόνο του ποιμνίου Του, όταν αυτό είναι απαραίτητο.
 
Διαδέχεστε άξιους Ιεράρχες, όπως ο άμεσος προκάτοχός Σας μακαριστός Νικόλαος, που ο καθένας απ’ αυτούς άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα των χαρισμάτων του, κατά την περίοδο της διακονίας του.
Είμαι βέβαιος ότι θα είστε Αξιος συνεχιστής των προκατόχων Σας.
Είστε Αξιος διότι απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης και της αγάπης του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου,  παρά τους πόδας του οποίου, αντρωθήκατε εκκλησιαστικώς.
Είστε Αξιος, διότι τιμηθήκατε με την εμπιστοσύνη του συνόλου σχεδόν των Ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου.
Είστε Αξιος και αυτό το φανερώνουν ακόμα και οι στιγμές που ζούμε σήμερα, με τη παρουσία τόσων προσωπικοτήτων στη πόλη μας και σύσσωμου του λαού της Φθιώτιδας.
 
Σεβασμιώτατε,
Από τη σημερινή λαμπρή υποδοχή Σας  κρατήστε στη καρδιά Σας και μην ξεχάσετε ποτέ, την αγάπη που παίρνετε από όλο τον ευσεβή λαό της Λαμίας και της Φθιώτιδας. Ας την έχετε οδηγό σε κάθε μελλοντική απόφαση και δράση Σας και να ξέρετε ότι μαζί με τις ευχές όλων μας για μακροημέρευση, υγεία, και ευόδωση της υψηλής αποστολής Σας, αυτή η αγάπη του λαού Σας, θα Σας συνοδεύει σε όλη Σας τη ζωή, γιατί εμείς οι Ρουμελιώτες αγαπάμε με την καρδιά μας και στηρίζουμε με την ψυχή μας ότι αγαπάμε.
Από την πλευρά μας,  Σας εγγυόμαστε  ότι στο δύσκολο και ταυτόχρονα υψίστης σημασίας έργο Σας, ο Δήμος Λαμιέων θα σταθεί αρωγός. Με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις του, σεβόμενος τους διακριτούς ρόλους, λειτουργώντας καθαρά επικουρικά και υποστηρικτικά.
 
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στη Λαμία, στην πόλη Σας, Σεβασμιώτατε κ.κ. Συμεών.
 
Επιτρέψτε μου, εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων, να Σας χαρίσω έναν Ιερό Σταυρό Ευλογίας για να Ευλογείτε και Αγιάζετε με αυτόν το λαό της Λαμίας και της Φθιώτιδας, που τόσο θερμά σας υποδέχεται σήμερα.
 
Έτη Πολλά Δέσποτα !
Αναφωνώ και πάλι ΑΞΙΟΣ!.
 
Δείτε βίντεο:
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση