Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 08:06 Πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον Συμεών

Συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό και ευχήθηκε καλή ανάρρωση σε όλους τους ασθενείς. Έκανε και το εμβόλιο της γρίπης…

Με φορτωμένο πρόγραμμα κύλησε το πρώτο ουσιαστικά 24ωρο για τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών μετά την επίσημη ενθρόνισή του.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/11) επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λαμίας, σημειώνοντας προς το Διοικητή Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη, τον Αναπληρωτή Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά και το υπόλοιπο ΔΣ, ότι το αισθανόταν ως υποχρέωσή του να ξεκινήσει τις επισκέψεις από κει. Όπως είπε χαρακτηριστικά αν υπάρχει έστω κι ένας ασθενής ή συνοδός που ήθελε να έρθει στην ενθρόνιση και δεν μπόρεσε ήταν υποχρέωσή του να πάει αυτός. Επιπλέον αισθάνονταν την ανάγκη να ευχηθεί σε όσους είναι στο κρεβάτι του πόνου.

Μάλιστα επισήμανε προς τον κ. Χατζημαργαρίτη από τον οποίο ζήτησε την άδεια για να επισκεφθεί τους θαλάμους και τα Επείγοντα, ότι όποιος ασθενής δεν είναι Χριστιανός και δεν επιθυμεί την επίσκεψή του ως ιερέα, θα τον επισκέπτονταν για μια απλή ανθρώπινη καλησπέρα.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας, ενώ αναφέρθηκαν και στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, με το Σεβασμιότατο να υπόσχεται να παραστεί εκεί τη Μεγάλη Τετάρτη. Μάλιστα μια εικόνα του Αγίου δώρισε ο Διοικητής προς τον Σεβασμιότατο.

Ακολούθησε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδας στα Επείγοντα και σε όλες τις Κλινικές, ενώ στο τέλος έκανε και το εμβόλιο της γρίπης, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» λόγω της συναναστροφής του με πολύ κόσμο, τον οποίο θέλει να προστατέψει.

Επόμενη επίσκεψη του Ποιμενάρχη Φθιώτιδας στο Γηροκομείο Στυλίδας «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων».

Δείτε φωτογραφίες: