Εξιχνιάσθηκαν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Βοιωτίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 10:00 Εξιχνιάσθηκαν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Βοιωτίας

Πρόκειται για μέλη εγκληματικής ομάδας Ρομά που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και συμμετείχαν επίσης σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων από περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας. Ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη μέλος της…

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας Βοιωτίας, συνολικά μία ληστεία, μία απόπειρα ληστείας και πέντε (5) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 23-11 έως και 03-12-2018, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.  

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 10μελους εγκληματικής ομάδας Ρομά, τα μέλη της οποίας είναι ηλικίας από 19 έως 39 ετών, που ενέχεται στη διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, ενώ η εξάρθρωση της είχε επιτευχθεί την 19-01-2019 από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προστέθηκε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή επιπλέον ενός  32χρονου Έλληνα, κάτοικου της περιοχής που παρείχε στην εν λόγω εγκληματική ομάδα, τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους υποψήφιους «στόχους» τους και τα δρομολόγια κίνησης και διαφυγής τους.

Τα μέλη της ομάδας δρούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενώ για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, όσο αφορά στην προσέγγιση των θυμάτων τους, καθώς και τη μετέπειτα διαφυγή τους, κινούνταν με Ι.Χ.Ε. & Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ειδικότερα οι δράστες είχαν προβεί στη διάπραξη:

Ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή του Σχηματαρίου, όπου με την απειλή σιδερένιων λοστών, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, καθώς και το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος, υπαλλήλου σε αυτό.

• Απόπειρας ληστείας σε βάρος ημεδαπού, στο Μοσχοπόδι Βοιωτίας, όπου προσπάθησαν να αποσπάσουν από την κατοχή του, χρηματικό ποσό.

• Πέντε (5) κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ερυθρές Ατττικής, Καλλιθέα, Δήλεσι και Τανάγρα), όπου κατάφεραν με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αφαιρέσουν από τα θύματά τους, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση