Δήμος Λοκρών: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 15:38 Δήμος Λοκρών: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας (18/11) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λοκρών με θέμα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και τον προγραμματισμό δράσεων της χειμερινής περιόδου.

Στη συνεδρίαση που προήδρευσε ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάτζα και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πολύζο Ζώη.

Επίσης συμμετείχαν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καπουκίνης, οι λοιποί Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Λοκρών, εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, του Κέντρου Υγείας και εθελοντές διασώστες της ΕΠΟΜΕΑ.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων για την αντιπυρική περίοδο ήταν θετικός διότι υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με τον καθαρισμό των δασικών περιοχών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών που απέτρεψαν την εκδήλωσή τους.

Ο προγραμματισμός των ενεργειών των συναρμόδιων φορέων για τη χειμερινή περίοδο εστιάστηκε στον αναγκαίο καθαρισμό των ρεμάτων με τη συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση