Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμεών στα παιδιά: «Θα έρθω κι άλλη φορά για να παίξουμε»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 16:31 Συμεών στα παιδιά: «Θα έρθω κι άλλη φορά για να παίξουμε»

«Αγαπητά μου παιδιά πάντοτε στην ζωή σας να είστε χαρούμενα και να χαμογελάτε», είπε ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα πάει κι άλλη φορά στο σχολείο χωρίς να φοράει "τα καλά του" για να παίξουν.

Το 13ο Νηπιαγωγείο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Συμεών Φθιώτιδας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς αλλά και με τα παιδιά, τα οποία παρότρυνε να είναι πάντα χαρούμενα και να ζητούν από τους μεγάλους να χαμογελούν.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες από την πρώτη επίσκεψη Συμεών σε σχολείο και διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης.

Από το δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Μετά την Ποιμαντική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στην Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας, το πρωί της Τρίτης, ακολούθως προσκεκλημένος του Διευθυντού του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κ. Παναγιώτη Τάκη, εισήλθε στην αυλή του Σχολείου, όπου τον ανέμεναν με πολλή χαρά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο κ. Παναγιώτης Τάκης και εκ μέρους όλων τον ευχαρίστησε για την τιμητική και αγιαστική επίσκεψή του στο σχολείο. Του επέδωσε δε ως ενθύμιο της επισκέψεως του μία εικόνα της Παναγίας, συνοδευόμενη με τις ευχές για καλή Ποιμαντορία, υγιή και θεάρεστη. Αμέσως δε, τον παρεκάλεσε να απευθύνει στα παιδιά τους πατρικούς του λόγους και την ευλογία του.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον κ. Διευθυντή για την πρόσκληση είπε στους μικρούς μαθητές και στις μαθήτριες μια χαρούμενη και ευλογημένη καλημέρα, όπου τα παιδιά απάντησαν αναλόγως με μεγάλο ενθουσιασμό.

Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά να είναι πάντοτε χαρούμενα στην ζωή τους και μόνιμα στο πρόσωπό τους να είναι ζωγραφισμένο το χαμόγελο, διότι το χαμόγελο είναι η χαρά και η ευλογία του Χριστού.

«Η ευχή και η προσευχή μου αγαπητά μου παιδιά είναι ότι, όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι σας, οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας και εμείς που έχουμε ευθύνη απέναντί σας, πρέπει να κάνουμε προσπάθεια για να είστε πραγματικά χαρούμενοι. Όταν θα βλέπετε τους γονείς σας ή τους δασκάλους σας να είναι στεναχωρημένοι να τους προτρέπετε με κάθε τρόπο να χαμογελούν. Το χαμόγελο φέρνει ευτυχία στη ζωή μας. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε πάντοτε υγεία και καλή φώτιση στα μαθήματά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.

Ο Σεβασμιώτατος διένειμε στον κ. Διευθυντή, και σε όλους τους Εκπαιδευτικούς ένα εποικοδομητικό πνευματικό βιβλίο ως Ενθύμιο της Ενθρονίσεως του και σε όλα τα παιδιά ως ευλογία το νέο ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας για το έτος 2020, ένα εικονάκι του οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, το οποίο στην πίσω πλευρά φέρει αφιέρωση αγάπης και την υπογραφή του Ποιμενάρχου μας και πολλά γλυκίσματα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και του πολύ μικρούς μαθητές και μαθήτριες του 13ου Νηπιαγωγείου Λαμίας, όπου με πολλή αγάπη και στοργή τους ευλόγησε, τους ωμίλησε και τους έδωσε ευλογίες και γλυκά.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο: