Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 15:38 Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου

Ανακοινούται εις τους ευσεβείς πιστούς, ότι στις 20 & 21 μηνός Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, εορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού της Πατρίδος μας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου θα χοροστατήσει και θα ωμιλήσει εις τον Πανηγυρίζοντα Μεγαλοπρεπή Ναό των Εισοδίων Μώλου.

Στον Πανηγυρίζοντα Ναό των Εισοδίων Σταυρού θα τελεσθεί στις 18:00 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, εις τον οποίο θα προεξάρχει και θα ωμιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, συνοδευόμενος υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νεοφύτου Ραφαηλίδη και άλλων Κληρικών της πόλεως Λαμίας.

Ανήμερα της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών θα χοροστατήσει στον όρθρο και στην συνέχεια θα προεξάρχει της Λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στις 10:00 π.μ σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει στην Επίσημη Δοξολογία των Ενόπλων Δυνάμεων και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί εν πομπή κατάθεση στεφάνων στον άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτου στην Πλατεία Πάρκου από τους Επισήμους.

Στις 18:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην πόλη της Αμφίκλειας, όπου θα χοροστατήσει στον Μεθέορτο Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητρoπόλεως μας (89,4fm).

Προσκαλούνται οι ευσεβείς πιστοί, όπως προσέλθουν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις και τιμήσουν το Υπερευλογημένο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τις Ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προσαρμοσμένη αναζήτηση