Διπλό "χτύπημα" της συμμορίας των ΑΤΜ - Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 23:08 Διπλό "χτύπημα" της συμμορίας των ΑΤΜ - Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών

Αρχικά προσπάθησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ στην Εύβοια και δυο ώρες αργότερα στη Νέα Ιωνία - Όταν έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς δεν δίστασαν να ρίξουν με το καλάσνικοφ εναντίον τους.

Οι πέντε κακοποιοί, λίγο μετά τις 3:00΄ χθες τα ξημερώματα σταμάτησαν με μια κλεμμένη Mercedes έξω από το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Οι τρεις από αυτούς φορώντας κουκούλες διέρρηξαν βοηθητική πόρτα της τράπεζας και στη συνέχεια προσπάθησαν να ανοίξουν το ΑΤΜ. Για κάποιο λόγο όμως εγκατέλειψαν την προσπάθεια μετά από σινιάλο των δυο τσιλιαδόρων που περίμεναν απ΄ έξω.

Δυο ώρες αργότερα η ίδια συμμορία βρέθηκε στην Αττική και συγκεκριμένα στη Νέα Ιωνία, όπου έβαλε στόχο το ΑΤΜ σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη Λεωφόρο Ηρακλείου.

Την ώρα όμως που κατέβηκαν, για να αδειάσουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, ήρθαν αντιμέτωποι με περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τις κινήσεις των δραστών και σταμάτησαν για να τους ελέγξουν. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι διαρρήκτες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ προς το μέρος των αστυνομικών, ευτυχώς χωρίς να τους τραυματίσουν.

Από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι είναι οι ίδιοι δράστες που διέρρηξαν τράπεζα και ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αρτάκη μερικές ώρες πριν το χτύπημα στη Νέα Ιωνία και μάλιστα στην Εύβοια, το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας κατέγραψε το Mercedes που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής

Οι ένοπλοι κακοποιοί επιβιβάστηκαν στην Mercedes και διέφυγαν, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στην περιοχή ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις από την Αστυνομία, παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των τριών δραστών, ενώ από τις Αρχές θεωρείται μάλλον δεδομένο πως πρόκειται για την ίδια συμμορία που είναι υπεύθυνη για άλλα τρία παρόμοια και πρόσφατα χτυπήματα σε Πικέρμι, Αρτέμιδα και Μέγαρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση