Λειτουργία ιατρείου οστεοπόρωσης στο ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 16:26 Λειτουργία ιατρείου οστεοπόρωσης στο ΓΝ Λαμίας

Από 5 Δεκεμβρίου – Δείτε τα τηλέφωνα για ραντεβού…

Την λειτουργία ιατρείου οστεοπόρωσης εντός του ΓΝ Λαμίας από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 ανακοίνωσε ο Διοικητής του Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης.

Το Ιατρείο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Ορθοπεδικής Κλινικής, με Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Οστεοπόρωσης, υπό την ευθύνη του Ορθοπεδικού Ιατρού Κων/νου Καββαδία, Δ/ντή Ορθοπεδικής ΕΣΥ και την συνεργασία του Ανδρέα Κάντζιου, Επιμελητή Β’ Ορθοπεδικής ΕΣΥ.

Οι επισκέψεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 22313-56081, 22313-56082, 22313-56582.

Η Οστεοπόρωση είναι η συχνότερη Χρόνια Μεταβολική Οστική Νόσος. Χαρακτηρίζεται από μείωση της οστικής πυκνότητας και μειωμένη οστική αντοχή, με συνέπεια την ευθραυστότητα των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Είναι μια “σιωπηλή” vόσος, δεν παρουσιάζει δηλαδή συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου η μειωμένη οστική αντοχή οδηγήσει σε κάποιο κάταγμα σπονδυλικό, ισχίου ή σε άλλη θέση του σκελετού.

Η Οστεοπόρωση αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας καθώς είναι συχνή και με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατανοητή η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας της Οστεοπόρωσης για την πρόληψη των καταγμάτων.

Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Χατζημαργαρίτης, «αποφασίστηκε η σύσταση εξειδικευμένου ιατρείου Οστεοπόρωσης το οποίο σε συνδυασμό με την - από έτους τουλάχιστον – λειτουργία σύγχρονου μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (Horizon Wi Hologic) και των απαραίτητων αιματολογικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο μας, θα βοηθήσουν στην ορθή εκτίμηση και θεραπεία των ασθενών με Οστεοπόρωση».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση