11 χρόνια φυλακή στο "σπίτι" σε 74χρονο για ασέλγεια σε ανήλικα κορίτσια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 08:37 11 χρόνια φυλακή στο "σπίτι" σε 74χρονο για ασέλγεια σε ανήλικα κορίτσια

Με το νέο Ποινικό Κώδικα θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι του…

Σε κάθειρξη 11 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έναν 74χρονο σήμερα Βολιώτη, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή, καθώς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κάτω των 14 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, που ορίζει ότι οι άνω των 70 ετών μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους στο σπίτι, το ΜΟΔ Λάρισας, που εκδίκασε χθες την υπόθεση κατ’ έφεση, αποφάσισε κατ’ οίκον εκτέλεση της ποινής.

Ο κατηγορούμενος που είναι 74 χρονών, είχε καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων τον Ιούνιο του 2018 σε κάθειρξη 22 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε κατ’ έφεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, που του αναγνώρισε ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς του μετά την πράξη του και παρά την πρόταση του εισαγγελέα έδρας ότι οι κατηγορίες με τον νέο Κώδικα είναι πλημμέλημα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η συνολική ποινή που ο 74χρονος καταδικάστηκε είναι κάθειρξη 11 ετών και η υπεράσπιση ζήτησε από το Δικαστήριο κατ’ οίκον εκτέλεση ποινής, καθώς πρόκειται για άτομο πάνω των 70 ετών, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας.

Τα αίτημα της υπεράσπισης απέρριψε ο εισαγγελέας έδρας, ωστόσο το Δικαστήριο, μετά από διακοπή δύο ωρών, αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση της υπεράσπισης και ο κατηγορούμενος να εκτίσει την ποινή στο σπίτι του.

«Είναι η πρώτη υπόθεση Πανελλαδικά, που ποινή κάθειρξης 11 ετών, θα εκτελεστεί κατ’ οίκον», δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Νίκος Μίστρας, από την Καρδίτσα. Ο 74χρονος σήμερα, κατηγορούνταν ότι το καλοκαίρι του 2013, προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, των οποίων ήταν μακρινός θείος, τα οποία έπαιρνε μαζί του για μπάνιο, μαζί με τα εγγόνια του και ασελγούσε σε βάρος τους για το διάστημα από το 2013 ως το 2015.

Οι πράξεις ασέλγειας ήταν επαναλαμβανόμενες σε περιοχή κοντά στο εξοχικό σπίτι των οικογενειών σε περιφερειακό δήμο της Μαγνησίας και τα κορίτσια ήταν ξαδέλφια (παιδιά δύο αδελφών) και τότε είχαν ηλικίας 8, 9, 10 και 12 χρονών.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση