Φθιώτιδα – «Γηρυόνης»: Πολύ νερό – Λίγα προβλήματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 09:35 Φθιώτιδα – «Γηρυόνης»: Πολύ νερό – Λίγα προβλήματα

«Στο πόδι» όλη τη νύχτα Πολιτική Προστασία με Αστυνομία και Πυροσβεστική…

Σημάδια βελτίωσης ξεκίνησε να δείχνει ο καιρός στη Φθιώτιδα μετά από ένα 12ωρο έντονης βροχόπτωσης στις περισσότερες περιοχές, που ευτυχώς δε στάθηκε ικανό για να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Το σημαντικότερο είναι ότι δεν κινδύνευσε άνθρωπος αλλά ούτε και περιουσίες σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Lamia Report.

Ειδικότερα το κύμα κακοκαιρίας δείχνει να απομακρύνεται μέχρι το μεσημέρι από την περιοχή μας, με τελευταίους σταθμούς το Δομοκό και την ανατολική Φθιώτιδα, είναι όμως σημαντικά εξασθενημένο και δεν αναμένονται προβλήματα.

Προς το παρόν σε επικοινωνία με το Δήμαρχο Δομοκού Μπάμπη Λιόλιο, μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Όλο το βράδυ ωστόσο ο καιρός ήταν βροχερός με πολύ νερό, όμως το θετικό ήταν ότι οι βροχές δεν εκδηλώθηκαν απότομα, με αποτέλεσμα ρέματα και ποτάμια να μην προλάβουν να γεμίσουν. Υπήρξαν βέβαια διαστήματα με ραγδαία βροχόπτωση, σε Λαμία, Λοκρίδα και δυτική Φθιώτιδα αλλά όπως σημειώσαμε δεν δημιούργησαν προβλήματα.

Άδειασε το φορτίο στο δρόμο…

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα, η νύχτα κύλησε ήσυχα με μοναδικό πρόβλημα μια εκτροπή φορτίου φορτηγού στον παράδρομο της Εθνικής στο ύψος της ΕΛΚΕ.

Εκεί λίγο πριν τη διασταύρωση με τον Μπράλο, άγνωστό πως, ο πυρήνας ελιάς που ήταν φορτωμένο το φορτηγό βρέθηκε στο δρόμο και χρειάστηκε μηχάνημα για να καθαρίσει το οδόστρωμα. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος τη διασταύρωσης με Μπράλο εωσότου στις 7:15’ απομακρυνθεί από το οδόστρωμα ο καρπός.

Σύμφωνα και με την Πυροσβεστική τα πράγματα κύλησαν γενικά ήσυχα το βράδυ και επενέβησαν μόνο σε μια περίπτωση κοπής δέντρου στη Μεγάλη Βρύση λίγο πριν ξημερώσει.

Πάντως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στον νέο περιφερειακό της Λαμίας που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο, καθώς έχουν βρεθεί πέτρες στο οδόστρωμα από το λόφο.

Βροχερή Λοκρίδα – Χιονισμένος Παρνασσός

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (24/11), πολύ νερό περιμέναμε σε όλη τη Λοκρίδα, από τις παρυφές του Παρνασσού έως τις παραλίες της Μαλεσίνας και της Λάρυμνας.

Τελικά, το νερό που έπεσε στις περιοχές αυτές αν και ήταν σημαντικό εντούτοις δε δημιούργησε προβλήματα.

Σε επικοινωνία με τη Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας, Σούλα Στιβακτή παρά τις προβλέψεις για μεγάλη ένταση του φαινομένου, οι βροχές ήταν εντός των ορίων για να αντέξουν ποτάμια και ρέματα. Από τα ξημερώματα οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι είναι στους επαρχιακούς δρόμους για να αντιμετωπίσουν πιθανά φαινόμενα απόθεσης φερτών υλικών εντός του οδοστρώματος.

Σημειώνουμε ότι από το βράδυ της Κυριακής είχαμε και πάλι χιονάκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο με τις πρώτες φωτογραφίες να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Με την ίδια ανακούφιση ξεκινά η εβδομάδα και στο Δήμο Λοκρών, καθώς αν και έπεσε πολλή βροχή, ήταν συνεχής χωρίς απρόβλεπτες εντάσεις και δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπως τον προηγούμενα μήνα και σε πιο μικρής έκτασης κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα με το μηχανισμό να παραμένει σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να επέμβει.

Ήσυχα στη Δυτική Φθιώτιδα

Ένα από τα πιο… επικίνδυνα μέρη για ακραία φαινόμενα, είναι η Δυτική Φθιώτιδα.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που ανέβασε ο Αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Παπασάρα και αστυνομικούς υπαλλήλους, καθώς όλοι ήταν στο πόδι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ευτυχώς ο καιρός ήταν χωρίς έντονα φαινόμενα. Μόνο γύρω στις 5 το πρωί σύμφωνα με τον κ. Παπασάρα, ξέσπασε καταιγίδα, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο που θα ανησυχούσε τον κρατικό μηχανισμό. Όλοι πάντως παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να γίνει ο έλεγχος και στα πιο ορεινά οδικά δίκτυα, όπου συνήθως οι δυνατές βροχές δημιουργούν προβλήματα με κατολισθήσεις.

Αλλάζει ο καιρός

Τέλος με ένταση πέρασε η κακοκαιρία και από τη Βοιωτία. Το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ήταν σε υπόγειο σπιτιού στη Θήβα όπου και επενέβησαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένο χώρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ γι ατο υπόλοιπο της Δευτέρας, θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Από την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας από την Τρίτη επανέρχεται και πάλι ο καλός καιρός που πιθανότατα θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση