Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο «Ξενοκράτης» και ο σχεδιασμός για το χειμώνα στο Συντονιστικό του Δήμου Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 07:53 Το σχέδιο «Ξενοκράτης» και ο σχεδιασμός για το χειμώνα στο Συντονιστικό του Δήμου Δομοκού

Επιτυχημένη η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο…

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού.

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης  οι εκπρόσωποι των φορέων  συζήτησαν το σχεδιασμό αντιμετώπισης  σεισμικών φαινομένων με βασικούς πόλους σχεδιασμού το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και το Μνημόνιο Ενεργειών αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα πολιτικής προστασίας που είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων στα διοικητικά όρια του Δήμου Δομοκού.

Το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης άρχισε με τον απολογισμό της Αντιπυρικής περιόδου 2019 με ιδιαίτερη αναφορά στην αγαστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και συνέχισε με το σχεδιασμό ενεργειών και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που τυχόν ανακύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2019 – 2020.

Ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος αναφέρθηκε στο διαθέσιμο  μηχανοκίνητο εξοπλισμό, τον προγραμματισμό των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού για την επικείμενη χειμερινή περίοδο, εστιάζοντας, επίσης, στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και σε αυτές που έχουν προγραμματιστεί σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Προεδρεύοντος του Δημάρχου Δομοκού, στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Κυρμανίδης Ηλίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και συντονισμού Πολιτικής Προστασίας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ζώης Πολύζος, η Αστυνόμος Γατσινάρη Γρηγορία από το Α.Τ. Δομοκού, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού, Επιπυραγός Μπάρκας Χρήστος, η  Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Δομοκού κα Μακρή Ελένη, ο εκπρόσωπος του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κ. Δημήτριος Βασιλός, ο υπάλληλος του Δασονομείου Δομοκού κ. Καρακώστας Κωνσταντίνος, οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Λαϊνάς Ανδρέας, κ. Τσαλαφούτας Αθανάσιος και κ. Καναβός Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λελεντζής Γεώργιος, κ. Βασιλόπουλος Χαράλαμπος και κα Αυγέρη – Χριστοπούλου Αθανασία, καθώς και Πρόεδροι από 24 κοινότητες του Δήμου.