Τι ζήτησε ο Συμεών από τους δημοσιογράφους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 17:18 Τι ζήτησε ο Συμεών από τους δημοσιογράφους

Ανοιχτή, ζεστή και ανθρώπινη συζήτηση στο δείπνο που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας για την ενθρόνισή του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Φθιώτιδας…

Εκπρόσωποι από όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που έχουν έδρα τη Λαμία, ανταποκρίθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (28/11) στην πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, για «δείπνο αγάπης, προσωπικής γνωριμίας αλλά και πολλών ευχαριστιών», στο Κέντρο "Πολιτεία" (πρώην Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Λαμιέων) στον Άγιο Λουκά.

Επιβεβαιώνοντας τις πρώτες εντυπώσεις ο νέος Αρχιερέας της Φθιωτικής Εκκλησίας, μίλησε με ανοιχτή καρδιά και ανθρώπινη ειλικρίνεια προς τους δημοσιογράφους στους οποίους εκτός από τη χαρά του για αυτή τη συνάντηση, τους διαβίβασε και τις ευχαριστίες του, καθώς όπως είπε «Θεωρήστε το, ως ένα κέρασμα για την ενθρόνισή μου, διότι εκείνη την ημέρα εσείς δουλεύατε και εργαζόσασταν για την κάλυψη του γεγονότος και την ενημέρωση των πιστών, κοντά και μακριά».

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι είναι η πρώτη φορά που Μητροπολίτης καλεί τα ΜΜΕ σε προσωπική συνάντηση και είναι ένα ακόμη στοιχείο που φανερώνει τη διαφορετικότητα του σε σχέση με άλλους εξίσου σημαντικούς ανθρώπους της Εκκλησίας.

Οι προθέσεις του, όπως διαβεβαίωσε είναι ανθρώπινες και από τους δημοσιογράφους προσδοκά τη βοήθεια, όχι για να μην γραφτεί κάτι άσχημο για εκείνον, καθώς όπως είπε όλες τις κριτικές τις θεωρεί καλοπροαίρετες και για αυτό είναι αποδεκτές, αλλά γιατί είναι αυτοί που ενημερώνουν τους ανθρώπους για το καλό της κοινωνίας. Επιπλέον μπορούν να τον ενημερώνουν για το αν κάποιος άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια, είτε είναι άστεγος, είτε είναι φτωχός, είτε είναι άρρωστος και δεν έχει να μιλήσει σε κάποιον για το πρόβλημά και την δοκιμασία του.

Τη συγκεκριμένη πρόθεσή του την επιβεβαίωσε και με την κίνηση να μοιράσει σε όλους το προσωπικό του τηλέφωνο και e-mail προκειμένου να υπάρχει «άμεση και αδιαμεσολάβητη σχέση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Το δείπνο κύλησε πραγματικά ευχάριστα και για αυτό διήρκησε τρεις ώρες, σε μια εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα. Να σημειώσουμε ότι τον Μητροπολίτη συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αισεδιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και ο Διευθυντής  του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 fm) και Υπεύθυνος των ΜΜΕ της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ατματζίδης.

Ο Σεβασμιότατος κοινοποίησε και «το πρόγραμμα των 100 ημερών» το οποίο μπορεί να ακούγεται σαν τις πολιτικές εξαγγελίες, ωστόσο δεν έχει να κάνει παρά με το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Σε αυτό το διάστημα ο Ποιμενάρχης μας θα έχει επισκεφτεί για να λειτουργήσει σε όλες τις Μονές και σε όλες τις εκκλησίες των εδρών των Δήμων ή των μεγάλων Κοινοτήτων.

Οι επισκέψεις του σε ιδρύματα, ακόμη και καφετέριες και στέκια συναθροίσεων των πολιτών, θα είναι καθημερινές, παρά το βαρύ πρόγραμμα, επιδιώκοντας να τον γνωρίσουν και να γνωρίσει προσωπικά το μεγαλύτερο μέρος του ποιμνίου του.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι από την πλευρά του LamiaReport και πιστεύουμε και όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων το «εις υγείαν» και το «Άξιος» βγήκε από την καρδιά μας και με πλήρη γνώση των εννοιών αυτών των απλών – κατά τα άλλα – λέξεων.

Τυχερή η Φθιώτιδα και ο λαός της…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση