Ζητούν ανανέωση του προγράμματος νέων άνεργων πτυχιούχων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 16:02 Ζητούν ανανέωση του προγράμματος νέων άνεργων πτυχιούχων

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας.

Τη ανάγκη συνέχισης του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους νέους επιστήμονες 22 με 29 ετών, που έδωσε δουλειά – προσωρινή όμως – σε 5.500 πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, ζητούν οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση τους παραθέτουν τους λόγους που πρέπει να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

To «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» του ΟΑΕΔ, ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες (braindrain), προς αναζήτηση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ειδικού αυτού προγράμματος, υπηρετούμε σε υπηρεσίες όπως Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ΕΦΚΑ, Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών, Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, Περιφερειακή Διεύθυνση Μη Μισθωτών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση/Τμήμα Διεύθυνσης Υδάτων, ΟΑΕΔ, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, κ.ά., σε όλη την Ελλάδα. Καθώς το πρόγραμμα έχει 12μηνη διάρκεια και σύντομα φθάνει στο τέλος του, οι ωφελούμενοι αυτού συλλογικά αιτούμαστε την ανανέωσή του για τους εξής λόγους:

  • Δεν αντιμετωπίστηκε η ανεργία, καθώς σύντομα θα είμαστε και πάλι άνεργοι.
  • Η μάστιγα του braindrain πρέπει να αντιμετωπιστεί, γεγονός που

αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία.

  • Διαθέτουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία λόγω των σπουδών μας και αποκτήσαμε την ειδική εμπειρία στις θέσεις που τοποθετηθήκαμε προσφέροντας τα μέγιστα στους δημόσιους φορείς.
  • Καλύπτουμε όπως αποδεικνύεται καθημερινά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εξ αιτίας κυρίως των αυξημένων αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό στους δημόσιους φορείς.
  • Σε δομές παιδικής φροντίδας είναι αναγκαίο να μην υπάρχουν εναλλαγές προσώπων στο προσωπικό αλλά να υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι θα λειτουργούν ως σταθερά πρόσωπα αναφοράς για τους ανήλικους.

Ζητούμε ανανέωση των συμβάσεών μας για τουλάχιστον ένα έτος, όπως άλλωστε συνέβη για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο αντίστοιχο ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ των 4.000 στην Υγεία. Είναι αναγκαία η παραμονή μας στους δημόσιους φορείς με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Επιθυμούμε τη στήριξη των Βουλευτών των Νομών μας και των ΜΜΕ στην προσπάθειά μας για δημοσιοποίηση στην κοινωνία του αιτήματος ανανέωσης των συμβάσεων».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση