«Άρωμα» χειμώνα Τετάρτη και Πέμπτη σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 08:27 «Άρωμα» χειμώνα Τετάρτη και Πέμπτη σε όλη τη χώρα

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου πάντως αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες…

Ψυχρό μέτωπο κατηφόρισε από τα Βαλκάνια προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα και το οποίο αναμένεται να μας επηρεάσει, από βορρά προς νότο, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Ωστόσο, η μεταβολή αυτή θα είναι πρόσκαιρη καθώς από την Παρασκευή (6/12) και μέχρι περίπου τα μέσα του μήνα ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος με μέγιστη θερμοκρασία κοντά στους 18 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 1400μ και άνω. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν (τη νύχτα πιθανόν να χιονίσει ασθενώς έως τα 1200μ). Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ ασθενείς και η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και λίγα χιόνια στα ορεινά από τα 1200-1300μ. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-10 βαθμούς.

(χάρτης με τις περιοχές που θα χιονίσει σύμφωνα με το αναγραφόμενο υψόμετρο και εκατοστά χιονόπτωσης Τετάρτη προς Πέμπτη)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση