Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθώες οι μάνες που προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 09:40 Αθώες οι μάνες που προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές Λάρισας

Δύο πανομοιότυπες υποθέσεις με στοιχεία οικογενειακού δράματος, εξέτασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καθώς και στις δύο εμπλεκόταν μητέρες που προσπάθησαν -εν αγνοία τους όπως δήλωσαν- να περάσουν ναρκωτικές ουσίες στις Φυλακές Λάρισας στις οποίες βρισκόταν τα παιδιά τους. Το δικαστήριο τις αθώωσε ενώ τιμώρησε τους γιους ως τοξικομανείς.

Η συγκίνηση περίσσευε στην δικαστική αίθουσα καθώς ένας εκ των δύο γιων, ευχαρίστησε τους δικαστές για την απόφαση και ζήτησε συγνώμη από την πολύτεκνη μητέρα του, για το γεγονός πως την ενέπλεξε σε τέτοια δικαστική περιπέτεια.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της απολογίας του περιέγραψε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στην χρήση ναρκωτικών μέσα στις φυλακές λέγοντας πως μεταξύ άλλων πως ήταν τόσο εξαρτημένος και στριμωγμένος εκείνο το διάστημα που έβαλε «τη δόση πάνω από την ίδια μου τη μάνα».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση η μητέρα προσπάθησε να παραδώσει στο γιο της στη φυλακή τρία παντελόνια που όμως περιείχαν ηρωίνη 4.9 γραμμαρίων στις ραφές τους. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε το περιεχόμενό τους. Η μητέρα ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε καθόλου τι περιείχαν τα παντελόνια καθώς ήταν καινούρια, κάτι που δέχθηκε το δικαστήριο. Ο γιος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη ενώ το πρόσωπο που απέστειλε το δέμα με τα παντελόνια στην μητέρα τιμωρήθηκε με 4 χρόνια φυλάκιση, ποινή μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Στην άλλη υπόθεση η μητέρα προσπάθησε να παραδώσει στο γιο και σε έναν άλλο συγκρατούμενό του κάποια πράγματα μεταξύ αυτών και ένα παντελόνι στη ραφή του οποίου βρισκόταν ραμμένη ηρωίνη 12.7 γραμμαρίων. Η μητέρα αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ενώ ο γιος και ο συγκρατούμενός του καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 ετών.

Και οι τέσσερις προαναφερόμενοι κρίθηκαν ένοχοι ως τοξικομανείς με το δικαστήριο να δίνει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κάτι που δίνει την δυνατότητα σε κάποιους εξ αυτών να αποφυλακιστούν άμεσα.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ/ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ