Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Άστοχες για 2η φορά οι δηλώσεις Χατζηδάκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 18:18 Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Άστοχες για 2η φορά οι δηλώσεις Χατζηδάκη

Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, έδωσε η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας μάλιστα ότι ήταν η 2η φορά που ο υπουργός κάνει «άστοχες δηλώσεις προκαλώντας τον τρόμο και την αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ».

Διαβάστε το κείμενο της Ανακοίνωσης του Σωματείου:

«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είναι η δεύτερη φορά που ο Υπουργός ΠΕΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ κάνει άστοχες δηλώσεις προκαλώντας τον τρόμο και την αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ.

Οι χθεσινές δηλώσεις του κυρίου Χατζηδάκη χωρίς ακόμα να έχει συναντήσει τους εργαζόμενους βιάστηκε λέγοντας για μια εταιρία φάντασμα , μια εταιρία που δημιουργεί χρέη , για μια εταιρία που φαίνεται καλοβολεμένη όλα αυτά τα χρόνια αλλά δε λέει και δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος των δηλώσεων αυτών.

Γιατί εμείς σαν εργαζόμενοι σκοπεύουμε να απαντήσουμε σε όλα τα ψεύτικα δημοσιεύματα που είναι συνεχή και θέλουν να δείξουν ότι η εταιρία μας είναι μία ζημιογόνος εταιρία κι ότι προκαλεί χρέη στο ελληνικό δημόσιο.

Θέλουμε να θυμίσουμε τις αλήθειες και τα ψέματα των ΜΜΕ:

1)    Γιατί ποτέ την τελευταία 10ετία όλες οι πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν δεν ασχολήθηκαν με τα 500 εκατομμύρια διαφυγόντα κέρδη που έχασε η εταιρία από υπαιτιότητα κάποιων. (Εδώ υπάρχει μεγάλη πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση που ήταν το 2006).

Κανένας ποτέ δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό.

2)    Είμαστε διατεθειμένοι να προσκομίσουμε τους μισθούς μας στον ίδιο τον Υπουργό. Γιατί λέγοντας για παχυλούς μισθούς και ότι γράφτηκε το κάθε υπουργείο θα πρέπει να γνωρίζει πόσο είναι αμειβόμενοι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

3)    Ο κύριος Χατζηδάκης νομίζει ότι δεν έχει την πολιτική ευθύνη των ατυχημάτων που έχουν γίνει παλιότερα στη ΛΑΡΚΟ; Γιατί καμία κυβέρνηση της τελευταίας 15ετίας δεν έσκυψε ποτέ απάνω στα προβλήματα που φωνάζαμε και γράφαμε.

4)    Εμείς σαν εργαζόμενοι καταθέσαμε ένα Υπόμνημα στο ΔΣ και στη νέα Διοίκηση θα το καταθέσουμε και στον ίδιο τον Υπουργό . Οι αλήθειες και τα ψέματα να βγουν όλα στον αέρα.

5)    Θα πρέπει ο ίδιος ο κύριος Υπουργός να βρει τις προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΗ πώς έχουν «ασελγήσει» πάνω στη ΛΑΡΚΟ, με ποιες τιμές χρέωναν την εταιρία και ποιος είχε την ευθύνη και την πολιτική ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΛΑΡΚΟ.

6)    Θα πρέπει να γνωρίζει ο Υπουργός ότι τη σημερινή διοίκηση τη διόρισε ο ίδιος και είναι μία διοίκηση λίγων ημερών και δεν θα πρέπει να στοχοποιεί ανθρώπους βγαίνοντας και να μιλάει για παροχές χωρίς να έχει μιλήσει με την ίδια τη Διοίκηση.

7)    Το θέμα των κρατικών ενισχύσεων ήταν ένα εφεύρημα του ΤΑΙΠΕΔ . Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που είχαν γίνει από προηγούμενες διοικήσεις και κυβερνήσεις όπως και το ομολογιακό δάνειο της Αγροτικής Τράπεζας και σημερινή Πειραιώς εξυπηρετείται ανάλογα με τα οικονομικά που έχει η εταιρία.

8)    Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας οδηγήθηκαν σε τέτοιο αδιέξοδο λόγω των κακών διοικήσεων που υπήρξαν στην εταιρία , των κακών κυβερνήσεων του παρελθόντος και του μη προγραμματισμού από την πολιτική ηγεσία για την εταιρία αυτή.

9)    Για την υγιεινή και την ασφάλεια που ενδιαφέρεται ο ίδιος ο Υπουργός , να γνωρίζει ότι λόγω των οικονομικών αδιεξόδων που δημιούργησαν οι πολιτικές ηγεσίες είναι φανερό να δημιουργούνται ατυχήματα. Αν η σημερινή πολιτική ηγεσία θέλει τη ΛΑΡΚΟ ζωντανή δεν έχει παρά να δώσει χρήματα στη σημερινή Διοίκηση τα οποία θα πέσουν στην εταιρία για να μη δημιουργούνται ατυχήματα όπως λένε οι ίδιοι.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Εμείς έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετό διάστημα .

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι εργαζόμενοι ότι έχουμε χρέος συσπείρωσης και ομοφωνίας για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αύριο όλα τα Σωματεία έχουμε Συντονιστικό στην Εύβοια με θέμα τα τελευταία δημοσιεύματα για την πορεία της εταιρίας και την λήψη αποφάσεων.

Επίσης  θα υπάρχει σύντομα συνάντηση με τον κύριο Χατζηδάκη όπου οτιδήποτε προκύψει από αυτή τη συνάντηση θα ενημερωθείτε στην πύλη του εργοστασίου.

Σαν σωματείο θα απαντάμε σε όλα τα δημοσιεύματα και στις όποιες τοποθετήσεις υπάρχουν από την κυβέρνηση .

Χωρίς να είναι ενήμεροι οι  εργαζόμενοι , δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Δική μας απορία είναι και ζητάμε να μας καταθέσουν την άποψή τους  οι κυβερνητικοί βουλευτές , αν συμφωνούν με τις απόψεις του υπουργείου και γενικότερα όλοι οι βουλευτές που βρίσκονται στους νομούς που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Κανένας δεν θα κρυφτεί σε βάρος της εταιρίας και των εργαζομένων.»