Η επιστολή Καραΐσκου στον Υπουργό για το προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 08:32 Η επιστολή Καραΐσκου στον Υπουργό για το προσφυγικό

Τι ζητάει από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή, ο Θύμιος Καραΐσκος. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό για το Μεταναστευτικό-προσφυγικό ο Δήμαρχος Λαμιέων:

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε Εσάς, για τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού –προσφυγικού θέματος που αφορά το Δήμο μας.

Κατ’ αρχήν και σε ό,τι αφορά το εν λόγω θέμα, με τα εθνικά χαρακτηριστικά τα οποία έχει, θέση μας είναι ότι έχουμε υποχρέωση όλοι  να συμβάλουμε  στην αντιμετώπιση του και στη κατεύθυνση αυτή, είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε κάθε πρόταση, η οποία ωστόσο θα πρέπει να ικανοποιεί τις βασικές αρχές που έχουμε ως δημοτική αρχή, με πρωτεύουσα εκείνη που αδιατάρακτα θα εξασφαλίζει την αναλογικότητα της κατανομής [όπως σας είναι γνωστό,  στο Δήμο μας, φιλοξενούνται ήδη πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας των Θερμοπυλών] και με βάση την εθνική στρατηγική και πολύ περισσότερο την ηρεμία των περιοχών του Δήμου μας.

Είμαστε λοιπόν παρόντες να συζητήσουμε ρεαλιστικές προτάσεις, οι οποίες, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού, θα κατοχυρώνουν αδιατάρακτα και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και θα ικανοποιούν το ανθρωπιστικό μας καθήκον, σε σχέση με το μείζον θέμα που απασχολεί την πατρίδα μας.

Δυστυχώς δεν έχουμε δεχθεί ακόμα κάποια ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά δοκιμάζεται η αντοχή μας με αλληλοαναιρούμενες εκδοχές, που δημοσιεύονται στο τύπο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να αναστατώνονται οι τοπικές κοινωνίες, πιθανόν και χωρίς να υπάρχει λόγος.

Παρακαλούμε να συμβάλλετε να σταματήσει η διαρκής ανακύκλωση σεναρίων, τα οποία μόνο προβλήματα δημιουργούν στην αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου και σοβαρού θέματος και  αν υπάρχουν οι όποιες ώριμες προτάσεις που αφορούν τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας, να τεθούν σε διάλογο με το Δήμο μας, συντεταγμένα και υπεύθυνα, με ανάλυση και τεκμηρίωση στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και τη συμβατότητά τους στην εθνική πολιτική. 

Ως δημοτική αρχή της Λαμίας παρακολουθούμε τα γεγονότα και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την οποιαδήποτε τέτοια πρόταση.

Κάθε άλλη πρακτική που θα οδηγεί σε τετελεσμένα γεγονότα και προειλημμένες αποφάσεις, αν δεν έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία και το Δήμο Λαμιέων, προκειμένου  να βρεθεί κοινός τόπος προς το συμφέρον όλων και κυρίως των πολιτών της περιοχής μας,  είναι προφανές ότι  δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.  

Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε απόφαση του Δήμου Λαμιέων, για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος θα προκύψει από τη συζήτηση, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, όσο και με όλους τους πολιτικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες που θα τους αφορά.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ K. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση