Εκτύπωση αυτής της σελίδας

15 εκατ. από το Πράσινο Ταμείο για κοινόχρηστους χώρους στους Δήμους της χώρας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 21:07 15 εκατ. από το Πράσινο Ταμείο για κοινόχρηστους χώρους στους Δήμους της χώρας

Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για Δήμους, ύψους 15 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019» καιαφορά σε ώριμες απαλλοτριώσεις αμιγώς κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα Ρυμοτομικά Σχέδια. Το νέο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου απευθύνεται σε όλους τους Δήμους της Επικράτειας.

Ειδικότερα, για την απόκτηση των προβλεπόμενων ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, όπως πλατείες, άλση, χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές κ.ά., το Πράσινο Ταμείο καταβάλλει την αποζημίωση για τις απαλλοτριώσεις, μόνο κατά το μέρος που αφορά στις υποχρεώσεις των Δήμων και όχι των τρίτων. Διευκρινίζεται πως στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται κοινωφελείς χώροι, δρόμοι, πεζόδρομοι, υποδομές κ.λπ..

Με το πρόγραμμα αυτό, το Πράσινο Ταμείο συμβάλει στην προστασία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα έκτακτα φαινόμενα, στην προσαρμογή στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων των πόλεων.