Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήγε να δώσει τα γράμματα και του επιτέθηκε πιτ μπουλ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 10:56 Πήγε να δώσει τα γράμματα και του επιτέθηκε πιτ μπουλ!

Την τελευταία στιγμή γείτονες έσωσαν ταχυδρόμο πατέρα τριών παιδιών…

Από του σκύλου τα δόντια σώθηκε κυριολεκτικά το μεσημέρι της Πέμπτης (5/12) ένας 55χρονος ταχυδρόμος στο Βόλο, όταν ένα πιτ μπουλ του επιτέθηκε, στη διάρκεια της διανομής της αλληλογραφίας, στην περιοχή της Αγ. Αικατερίνης.

Ο σκύλος με τα φονικά ένστικτα, δάγκωσε στο πόδι και στον λαιμό τον 55χρονο, τον έριξε από το δίκυκλο και τελικά περίοικοι έσωσαν τον ταχυδρόμο, κάνοντας θηλιά με ένα σχοινί και τραβώντας το τετράποδο από το λαιμό…

Το περιστατικό είναι ένα από τα οκτώ που έχουν συμβεί την τελευταία πενταετία με θύματα ταχυδρομικούς υπαλλήλους στη Μαγνησία, τα τρία από τα οποία, όπως και το χθεσινό, πολύ σοβαρά.

Ο 55χρονος τρίτεκνος κινούνταν με το υπηρεσιακό δίκυκλο σε πάροδο χθες στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή της Αγ. Αικατερίνης Βόλου. Ξαφνικά από μία μονοκατοικία ένας ιερέας, που πιθανόν είναι και ο ιδιοκτήτης του ζώου, άνοιξε την πόρτα, για να εξέλθει με το αυτοκίνητό του, όταν αντί για το όχημα έκανε την εμφάνισή του στον δρόμο ένας σκύλος ράτσας πιτ μπουλ.

Απρόκλητα ο σκύλος όρμησε στον αναβάτη του δίκυκλου, τον δάγκωσε αρχικά στο πόδι και κατόπιν, όταν αυτός έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο έδαφος, άρχισε να τον δαγκώνει στο λαιμό και στο πλάι αυτού… Ο 55χρονος κραύγαζε από τον πόνο και τον τρόμο, με τον ιδιοκτήτη του φονικού ζώου να προσπαθεί να τον απεγκλωβίσει. Από τις κραυγές πετάχτηκαν από τα σπίτια τους περίοικοι, αλλά και εργαζόμενοι διπλανού συνεργείου αυτοκινήτων, που έκαναν θηλιά από σχοινί και την έβαλαν στο λαιμό του πιτ μπουλ τραβώντας το, ώστε να του κόψουν την αναπνοή.

Τελικά το πέτυχαν και έτσι απεγκλώβισαν τον 55χρονο από τα δόντια του τετράποδου, που διαφορετικά ίσως και να είχε βρει τον θάνατο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του στην Χειρουργική Κλινική. Τα ΕΛΤΑ αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά του ιδιοκτήτη του ζώου, ενώ την σχετική προανάκριση ανέλαβε η Αστυνομία, καθώς έγινε καταγγελία για εργατικό ατύχημα.

O ιδιοκτήτης του σκύλου προσήλθε μόνος του στην αστυνομία και συνελήφθη για απλή σωματική βλάβη.

Πηγή: e-thessalia.gr