Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπαν Σκρέκας και Μπαγινέτας στην ημερίδα για την νέα ΚΑΠ στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 08:26 Τι είπαν Σκρέκας και Μπαγινέτας στην ημερίδα για την νέα ΚΑΠ στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτεταμένη διαβούλευση για την κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την προγραμματική περίοδο 2021-2027…

Ενημερωτική ημερίδα Διαβούλευσης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στη Λαμία για την Εταιρική Σχέση και την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Τη βασική εισήγηση είχε ο Λαμιώτης Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας, τον οποίο προλόγισε με τον χαιρετισμό του, ο κατά το ήμισυ… Λαμιώτης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, αφού όπως αποκάλυψε η γυναίκα του είναι από το Δομοκό.

Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος έφτασε κατευθείαν στην ημερίδα από τη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για την ανάγκη σταθερότητας του κλάδου ώστε να πάψει η ανασφάλεια για τους αγρότες, ενώ παραδέχθηκε ότι το εισόδημά τους δε φτάνει για να ζει μια αγροτική οικογένεια με αξιοπρέπεια.

Έτσι ενόψει των εντατικών διαπραγματεύσεων με τα όργανα της ΕΕ και τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών, όπως ανέφερε και στην εισήγηση του ο κ. Μπαγινέτας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει εκτεταμένη διαδικασία διαβούλευσης ώστε όλοι οι αγρότες να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη νέα ΚΑΠ περιόδου 2021 – 2027.

Ο κ. Μπαγινέτας επισήμανε τις πιέσεις στον προϋπολογισμό και στη νέα ΚΑΠ από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ, όπως το Brexit, το μεταναστευτικό, η εσωτερική ασφάλεια, το δημογραφικό και η κλιματική αλλαγή, σημεία που πρέπει να προσεχθούν για να διαμορφώσουν τις παρεμβάσεις τους στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: