Με αγάπη και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Μαλεσίνας τον Συμεών (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 11:37 Με αγάπη και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Μαλεσίνας τον Συμεών (ΦΩΤΟ)

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών βρέθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στη Μαλεσίνα, όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

«Με αισθήματα ενθουσιασμού, χαράς και περισσής αγάπης, ο ευλογημένος λαός της Μαλεσίνας καλωσόρισε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών στην όμορφη και ιστορική τους πόλη.

Ο Ποιμενάρχης μας έφθασε στον  Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου στα προπύλαια τον υπεδέχθησαν με καμπανοκρουσίες,  χειροκροτήματα και αναφωνώντας δυνατά το ΑΞΙΟΣ,  ο Ιερός κλήρος, ,η νεολαία της Μαλεσίνας και οι πιστοί.

Ο  Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εκήρυξε τον Θείο λόγο, πλαισιούμενος από  τους Ιερείς της Ενορίας Αιδεσιμολογιωτάτους  Πρωτοπρεσβυτέρους  π. Αθανάσιο Λατσούδη και π. Ευάγγελο Μπάνο, τη συμμετοχή του Ιερομονάχου π.  Ιακώβου  Κούτσικου,  Εφημερίου  της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας και του Ιεροδιακόνου π. Νικολάου Πολυζώη. Μεταξύ δε των εκατοντάδων πιστών, παρέστησαν οι Αρχές του τόπου και η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας,  Γερόντισσα Θεολογία και η Οσιωτάτη μοναχή Χριστοφόρα.

Το Ιερό αναλόγιο εκόσμησε Βυζαντινός χορός νέων, μαθητών του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας στη Μαλεσίνα,   υπό την άρτια καθοδήγηση του Διευθυντού της Σχολής, Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε την Θεολογική πατρική του διδαχή προς τους εκατοντάδες των παρευρισκομένων, αναλύοντας την ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή, της Θεραπείας της συγκύπτουσας γυναικός, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Πολλές φορές αδελφοί μου αγαπητοί,  διαβάζουμε ή μας διδάσκουν οι Ιερείς μας ότι,  ο Ιησούς είναι ο Ιδρυτής μιας νέας Θρησκείας. Ο Ιησούς σαρκώθηκε όχι για να ιδρύσει μια νέα Θρησκεία αλλά να τις καταργήσει, διότι οι Θρησκείες περιορίζουν τον άνθρωπο. Ήρθε για να ελευθερώσει  τους ανθρώπους από  τις διατάξεις του Μωσαϊκού νόμου.

Στη σημερινή  Ευαγγελική περικοπή  προβάλλεται η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας η οποία για 18 χρόνια ταλαιπωρούνταν να κοιτά τη γη. Παρά ταύτα,  ενώ είχε αποκλειστεί  από την κοινωνία, η αγάπη της για ένα θαύμα την οδήγησε στον Ιησού, τον αληθινό Θεό και επισκέφθηκε την συναγωγή αναζητώντας Τον, θέλοντας να Τον δει και να Τον ακούσει. Η γυναίκα αυτή αγαπά και τολμά. Δεν την ενδιαφέρει αν την περιφρονούν. Ο Ιησούς από την πλευρά του  πηγαίνει στη Συναγωγή και  τολμά να την θεραπεύσει μέρα Σάββατο γνωρίζοντας ότι,  θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μελών της Συναγωγής. Δεν έκανε διπλωματικό ελιγμό να την θεραπεύσει κάπου αλλού. Επιτίθενται εναντίον του και κατηγορώντας τον ότι παραβιάζει το Μωσαϊκό νόμο. Ο Κύριος όμως δεν κάμπτεται λέει ότι,  ο νόμος έχει γίνει για τον άνθρωπο και όχι για να ισχύει εις βάρος των ανθρώπων. Τολμούν να εναντιώνονται στον Ποιητή του νόμου και να του λένε ότι τον παραβιάζει. Η Εκκλησία όμως έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για να Βασιλεύει ο θεσμός της Εκκλησίας. Ο Θεός μας δείχνει ότι,  μπορείς να καταργείς το νόμο για να δίνεις τόπο στην αγάπη. Αυτή η πραγματική ανακαίνιση κάνει τον άνθρωπο να ζήσει αληθινά Χριστούγεννα και ζω αληθινά Χριστούγεννα  σημαίνει ότι, αφήνω τον Χριστό να γεννηθεί στην καρδιά μου.

Εύχομαι και αυτά τα Χριστούγεννα να τα ζήσουμε αληθινά και πάντα η ζωή μας να είναι Χριστούγεννα".

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε με εγκάρδια λόγια αγάπης, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Αθανάσιος Λατσούδης, ο οποίος ετόνισε: "Σεβασμιώτατε Σας ευχαριστώ για τον ερχομό σας στην πόλη μας. Αντί να γράψω λόγους, αποφάσισα να Σας μιλήσω καρδιακά. Η Μαλεσίνα είναι η γενέτειρά μου. Οι προκάτοχοί μας, ο πατήρ Ευάγγελος και η Ιερά Αδελφότητα της Μονής μας   με περιβάλλουν με αγάπη και εμπιστοσύνη.

Αυτή η δυναμική σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  γίνεται ένα ποσό  για να το αναδιανείμετε ως προς την διάθεσή σας. Από το πλεόνασμα της αγάπης  μας,  σας προσφέρουμε αυτό το Αρχιερατικό Εγκόλπιο, διάφορα τοπικά προϊόντα και η Ιερά Αδελφότητα σας προσφέρει  μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, δώρα συνοδευόμενα από τις ειλικρινείς ευχές μας να είστε πάντα υγιής, δυνατός και κραταιός και η Ποιμαντορία Σας να καταστεί Θεάρεστος, Πολύκαρπος και Ευλογημένη. ΑΞΙΟΣ!"

Στη συνέχεια τα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου της Ενορίας  προσέφεραν μια ανθοδέσμη καλωσορίζοντας τον Ποιμενάρχη μας στην πόλη τους, αλλά και τώρα πλέον στην πόλη του, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Ακολούθως τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε η Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος  της Αντικαρκινικής Εταιρίας  κ. Ελένη Αδαμοπούλου,  η οποία τον καλωσόρισε και του προσέφερε μια εικόνα του Χριστού και ένα βιβλίο της πλούσια  Ιστορίας της Μαλεσίνας.

"Από την πρώτη στιγμή Σεβασμιώτατε μας διδάξατε την αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο αυτό που κάνει και η αντικαρκινική εταιρία και θα σας θέλαμε αρωγούς στο έργο μας. Σας καταθέτουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αδαμοπούλου.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε:

"Η παρουσία σας και την προηγούμενη Κυριακή στην Αταλάντη και σήμερα εδώ στην Μαλεσίνα, δείχνουν το ενδιαφέρον σας για την περιοχή και είμαστε βέβαιοι ότι,  στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε. Σας ευχόμαστε να κάνετε πλούσιο έργο στην περιοχή μας και να έχετε καλή Ποιμαντορία και να έχουμε καλή συνεργασία, η οποία και είναι δεδομένη."

Το λόγο πήρε στην συνέχεια  ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο οποίος ανέφερε:

"Σεβασμιώτατε, βρίσκεστε στην τέταρτη μεγάλη πόλη της Φθιώτιδος. Είναι η πρώτη σε γεννήσεις. Στη Λοκρίδα υπάρχει εύφορο χωράφι που διψά να σκύψετε πάνω του και να φέρεται καρπούς. Σας καλωσορίζουμε και πάλι και να μας επισκέπτεστε συνέχεια."

Τέλος  ο Βουλευτής Φθιώτιδος  κ. Ιωάννης Σαρακιώτης προσεφώνησε με την σειρά του τον Ποιμενάρχη μας υπογραμμίζοντας: "Ήρθατε σε μια πόλη με ευσεβείς πιστούς και πολλούς νέους, οι οποίοι  είναι κοντά στην Εκκλησία. Γρήγορα η περιοχή θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της Λάρκο και σας θέλουμε αρωγούς στο πρόβλημα αυτό.

Ακολούθως αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με εμφανή τη συγκίνηση ανέφερε:

"Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την πλημμύρα της αγάπης εκλεκτοί πατέρες , για αυτή την προσφορά αρετής. Ευχαριστώ και την αγία Ηγουμένη και όλες τις αρχές οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πάνω απ’ όλα τον λαό της Μαλεσίνας από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Δεν υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός στην Εκκλησία. Αγαπάμε όλες τις ηλικίες  αλλά θέτουμε τους νέους σε πρωτοπορία. Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε. Ο Χριστός μας καλεί να είμαστε χαρούμενοι να έχουμε μήνυμα αισιοδοξίας και θα ζήσουμε έτσι στην αινωνιότητα με αγάπη. Σήμερα από τη Μαλεσίνα θα στείλουμε αυτό το μήνυμα.  Η Μαλεσίνα έχει ένα πλεονέκτημα επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, η φωνή μας από εδώ ακούγεται πιο δυνατά στην Πρωτεύουσα, στο Κέντρο των αποφάσεων. Να είστε όλοι ευλογημένοι".

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος διένειμε το Αντίδωρο, όπου  εδέχθη από τον κάθε πιστό ξεχωριστά τις ευχές του και έδωσε σε όλους πλουσιοπαρόχως την πατρική του Ευλογία.

Τέλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα στο Γραφείο του Ναού.»

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πασπαλάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση