Λαμία: Το Ευχαριστώ του Πυροσβέστη στους συναδέλφους που έσωσαν το σκύλο του!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 09:02 Λαμία: Το Ευχαριστώ του Πυροσβέστη στους συναδέλφους που έσωσαν το σκύλο του!

Ο ίδιος δέχτηκε την κλήση στο «199» για το μέλος της οικογένειάς του που κινδύνευε…

Μια απίστευτη ιστορία «ζωής και θανάτου» εκτυλίχθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (11/12) στη νότια Λαμία και συγκεκριμένα στην οδό Χαλκομάτας.

Ο υπεύθυνος βάρδιας στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στη Λαμία, Βαλεντίνος Στεφανής, πήρε μια αναπάντεχη κλήση για βοήθεια. Ήταν η σύζυγος του, αλλά και ο 10χρονος γιος του που ζητούσαν βοήθεια για να σωθεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας, ο Oddie, ένας καθαρόαιμος γερμανικός ποιμενικός μόλις έξι (6) μηνών.

Ο σκυλάκος ήταν στη βεράντα και η περιέργειά του, τον έβαλε να χώσει το κεφάλι του στα κάγκελα που είναι σε σχήμα «Χ» και να σφηνωθεί σε ένα από τα τέσσερα «τρίγωνα». Από το φόβο του άρχισε να χτυπιέται και να κινδυνεύει να τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς η σύζυγος του Πυροσβέστη και ο μικρός της γιος να μπορούν να τον βοηθήσουν.

Ομοίως και ο ίδιος ο Πυροσβέστης, που δεν μπορούσε να βρεθεί δίπλα στην οικογένειά του, αλλά όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις που επεμβαίνει η Πυροσβεστική, είχε τους καλούς του συναδέλφους. Έτσι διαβίβασε το σήμα στην ΠΥ Λαμίας, ενώ έτυχε την ίδια ώρα να επιστρέφει και η ομάδα των 8 ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής το Διοικητή της Σίμο Αποστόλου, από τις Γούβες Ευβοίας όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς.

Πολύ γρήγορα 11 Πυροσβέστες βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος για τη διάσωση του σκύλου που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Με τη χρήση διαστολέα και κόφτη κατάφεραν με γρήγορες κινήσεις να βγάλουν το σκύλο και να τον παραδώσουν με ασφάλεια στην οικογένεια.

Ο Oddie είναι ένα αξιολάτρευτο λυκόσκυλο με αρετές φύλακα που λατρεύει στην κυριολεξία το μικρό γιο της οικογένειας το Φώτη. Ομοίως και ο Φώτης, που έπαιρνε και εκείνος τον πατέρα του στο «199» ζητώντας κλαίγοντας βοήθεια.

Για αυτό και το ευχαριστήριο του κ. Στεφανή προς τους συναδέλφους του, καθώς του έτυχε στη βάρδια του να χρειαστεί να συντονίσει επιχείρηση διάσωσης μέλους της οικογένειάς του….

Το Ευχαριστώ

«Θα ήθελα  να  ευχαριστήσω από καρδιάς εγώ και η οικογένειά μου, όλους τους συνάδελφους μου, τον Δ/κτή της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. Αντιπύραρχο κ. Σίμο Αποστόλου,  τον επικεφαλής της βάρδιας της Π.Υ. Λαμίας Υποπυραγό κ. Δημήτριο Καλλίνικο, καθώς επίσης και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Λαμίας και της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. που συνέβαλαν με την άμεση κινητοποίησή τους στον απεγκλωβισμό του σκύλου μου από τα κάγκελα της βεράντας του σπιτιού μου».

Στεφανής Βαλεντίνος

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση