Βέλη Σαρακιώτη για υποτιθέμενη ρύθμιση του 2% των επαγγελματιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 17:57 Βέλη Σαρακιώτη για υποτιθέμενη ρύθμιση του 2% των επαγγελματιών

«Άνθρακες, ο προαναγγελθείς θησαυρός», λέει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν προβλέπεται κούρεμα κεφαλαίου…

Σε άρθρο νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας πέρασε από την κυβέρνηση η πρόβλεψη για το μείζων θέμα της ρύθμισης του τέλους 2% που «καίει» πολλούς επαγγελματίες του κλάδου εστίασης της Λαμίας.

Με αφορμή το ψηφισθέν άρθρο ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης επιτίθεται στην κυβέρνηση, καθώς επισημαίνει ότι είναι κατώτερο των προσδοκιών για την επίλυση ενός ζητήματος που «στραγγαλίζει πολλές υγιείς μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις της πόλης της Λαμίας», συγκρίνοντας και με την πρόταση που είχε καταθέσει ο ίδιος.

Μάλιστα σημειώνει ότι τη δική του πρόταση που είχε κατατεθεί ως τροπολογία στο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» για «μικροπολιτικούς λόγους δεν την έκαναν δεκτή», ενώ τη δική τους πρόταση την «έδεσαν αρμονικά σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας».

Καταλήγοντας ο κ. Σαρακιώτης περιγράφει ως… «άνθρακες τον θησαυρό».

Ολόκληρη η δήλωση Σαρακιώτη:

«Αφού προ πολλών ετών, δημιούργησαν με την ανεύθυνη στάση τους το τεράστιο αυτό πρόβλημα στους επιχειρηματίες της Λαμίας.

Αφού έστω και σήμερα αναγνώρισαν ότι η Δημοτική Αρχή ενήργησε με παράνομο τρόπο (όπως άλλωστε αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του άρθρου 51).

Αφού σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έπραξαν τίποτα για την ουσιαστική και οριστική επίλυση ενός προβλήματος που για περίπου δώδεκα (12) χρόνια «στραγγαλίζει» πολλές υγιείς μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις της πόλης της Λαμίας.

Αφού για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους δεν υποστήριξαν και δεν έκαναν δεκτή την σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, γνωστή πλέον τροπολογία και κατ’ επέκταση το σύνολο των προτάσεων που περιέχονταν σε αυτή.

Αφού η εκ μέρους μου προτεινόμενη τροπολογία και οι περιεχόμενες προτάσεις της δεν «έδεναν» τότε με το Σχέδιο Νόμου για τον λεγόμενο Αναπτυξιακό (στον οποίο την συμπεριέλαβα), σήμερα η ρύθμιση «δένει» αρμονικά σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας (!).

Εν τέλει και αφού διαβεβαίωσαν τον κόσμο της εστίασης ότι «το θέμα θα τακτοποιηθεί όπως πρέπει» και ότι «θα βρεθεί καλύτερη λύση» εξαπάτησαν για άλλη μια φορά, όσους παγίδευσαν με τις ενέργειες τους, ψηφίζοντας μία πολύ κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών της εστίασης τελική ρύθμιση, μιας και σε αυτή δεν προβλέπεται η δυνατότητα κουρέματος του κεφαλαίου.

Κατά συνέπεια κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, και πάλι άνθρακας ο – προαναγγελθείς – θησαυρός».   

Προσαρμοσμένη αναζήτηση