Σαν σήμερα: 3 Δήμαρχοι και 1 δημοτικός σύμβουλος νεκροί στο πέταλο του Μαλιακού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 09:17 Σαν σήμερα: 3 Δήμαρχοι και 1 δημοτικός σύμβουλος νεκροί στο πέταλο του Μαλιακού

20 χρόνια από το φονικό δυστύχημα στα Καμένα Βούρλα…

Συμπληρώνονται σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2019, 20 χρόνια από το πολύνεκρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στον Περιφερειακό των Καμένων Βούρλων, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Δήμαρχους του νομού Καρδίτσας και ενός Δημοτικού Συμβούλου.

Συγκεκριμένα οι, Δημήτριος Παπαγεωργίου, 44 χρόνων, δήμαρχος Κάμπου, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και πατέρας δύο παιδιών, Βασίλειος Κωστόπουλος, 44 χρόνων, δήμαρχος Σελλάνων, μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος, Αντώνης Βασιλείου, 49 χρόνων, δήμαρχος Μουζακίου, γιατρός του ΕΣΥ και πατέρας δύο παιδιών και Βασίλειος Ζαρκινός, Δημοτικός Σύμβουλος Άρνης πρώην πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, πατέρας δύο παιδιών.

Οι τέσσερις Καρδιτσιώτες ταξίδευαν πρωί της Δευτέρας από την Καρδίτσα προς την Αθήνα όπου θα είχαν συναντήσεις με αρμόδιους για θέματα και προβλήματα των δήμων τους και από εκεί θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχαν στις συζητήσεις που θα γινόντουσαν στα κοινοτικά όργανα για το προτεινόμενο νέο κανονισμό βάμβακος.

Σε σημείο - λαιμητόμο της Εθνικής στα Καμένα Βούρλα (176ο χιλιόμετρο), σύμφωνα με την Αστυνομία, το τζιπ στο οποίο επέβαιναν και οδηγούσε ο Β. Κωστόπουλος, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με νταλίκα που οδηγούσε ο Δ.Μ., 29 χρόνων.

«Προσπάθησα να τους αποφύγω, αλλά μάταια. Το τζιπ ερχόταν συνεχώς πάνω στο φορτηγό χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι», είπε συγκλονισμένος ο οδηγός του φορτηγού λίγα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα. Η μετωπική σύγκρουση ήταν σφοδρή και το τζιπ σφηνώθηκε κάτω από το φορτηγό. Το βαρύ όχημα αφού ακολούθησε μια τρελή πορεία σέρνοντας το τζιπ σε απόσταση 100 μέτρων, στη συνέχεια ανετράπη, ενώ στο όχημα όπου επέβαιναν οι τέσσερις αυτοδιοικητικοί, ξέσπασε πυρκαγιά.

Διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν μάταια να σβήσουν τη φωτιά στο τζιπ, ευτυχώς όμως πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό του φορτηγού.

Η είδηση για το τραγικό δυστύχημα και το χαμό των τριών Δημάρχων και του Δημοτικού Συμβούλου, έγινε γνωστή άμεσα στην Καρδίτσα και προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σ' όλο το νομό και ιδιαίτερα στους Δήμους όπου ζούσαν και είχαν εκλεγεί.

Ακολούθησε μέρα πένθους σε όλο το νομό και αποχαιρετισμού των αδικοχαμένων που προστέθηκαν έτσι στη μεγάλη λίστα φόρου αίματος στην άσφαλτο σε ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της Εθνικής Οδού που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Άλλωστε λίγα μέτρα μακρύτερα είχε προηγηθεί το άλλο τραγικό δυστύχημα που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις Πυροσβέστες και σε δύο ακόμη οδηγούς τα οχήματα των οποίων είχαν εμπλακεί στο φονικό τροχαίο.

Με πληροφορίες από το karditsalive.net

Προσαρμοσμένη αναζήτηση