Απόστολος Μολιώτης: «Όλοι στις κάλπες την Κυριακή για ένα δυνατό Οικονομικό Επιμελητήριο»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 09:20 Απόστολος Μολιώτης: «Όλοι στις κάλπες την Κυριακή για ένα δυνατό Οικονομικό Επιμελητήριο»

Στις 15 Δεκεμβρίου οι Οικονομολόγοι ψηφίζουν! Για την ανάδειξη των δυο οργάνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) και των επταμελών Τοπικών Διοικήσεων (Τ.Δ.) των Περιφερειακών Τμημάτων.

Του Απόστολου Μολιώτη

Από τις κάλπες της Κυριακής θα αναδειχθούν τα διακόσια μέλη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων  Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από την οποία θα προκύψει στη συνέχεια το 15μελες διοικητικό συμβούλιο, η Κεντρική Διοίκηση.

Παράλληλα, θα εκλεγούν οι 7μελεις διοικήσεις των επιμέρους περιφερειακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας  στο οποίο εκπροσωπούνται οι οικονομολόγοι από τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) ιδρύθηκε το 1980 με το Ν. 1100/80 και σύμφωνα με το θεσμικό του πλαίσιο είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας.

Στο ΟΕΕ εγγράφονται ως μέλη, οι πτυχιούχοι οικονομικών σπουδών των ΑΕΙ και με τη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του οικονομολόγου με το ΠΔ 475/1991:

Είναι σήμερα ένα από τασημαντικότερα και μαζικότερα επιμελητήρια της χώρας με  122.000περίπου  εγγεγραμμένα μέλη ωστόσο, δικαίωμα ψήφου μόνον τα ταμειακώς τακτοποιημένα τα οποία ανέρχονται σε περίπου 41.000.

Στις εκλογές της Κυριακής, για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων συμμετέχουν οκτώ παρατάξεις με συνολικά 1.201 υποψηφίους.

Στο Περιφερειακό  Τμήμα Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, με   εγγεγραμμένα μέλη περί τα1.226 ,   ταμειακώς τακτοποιημένα με δικαίωμα ψήφου  504  μέλη μας,  για την τοπική διοίκηση  συμμετέχουν τέσσερες παρατάξεις  με 38 υποψηφίους.

Ύστερα από  τρεις θητείες στην ηγεσία  του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας,   Αντιπρόεδρος στη θητεία 2011 – 2013 και Πρόεδρος στις  θητείες 2014-2016  & 2017-2019,  αλλά και εκλεγμένο μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων  (ΣτΑ)  του Ο.Ε.Ε. στη θητεία 2017-2019,  διεκδικώ στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου, την υποστήριξη των συναδέλφων οικονομολόγων, ώστε να τους/τις εκπροσωπήσω στο όργανο της ΣτΑ του επιστημονικού μας φορέα.

Πιστεύω ότι μετά από τρεις θητείες στην  διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος, όφειλα εμπράκτως, να σηματοδοτήσω την αλλαγή φρουράς σε νέους/νέες συναδέλφους, σαφώς δεν εννοώ ηλικιακά νέους,  αλλά νέους στην υπηρεσία του επιστημονικού μας φορέα.

Εκτιμώ ότι η επαγγελματική μου διαδρομή, Λογιστικό – Φοροτεχνικό γραφείο στη Λαμία  για τρεις δεκαετίες, με αξιόλογη ομάδα συνεργατών, παράλληλα από το 2002 έως και σήμερα στελεχώνω  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας  (Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006,  ΕΣΠΑ 2007-2013,  ΕΣΠΑ 2014-2020),  η  αποκτηθείσα εμπειρία στην πολυετή θητεία μου στην ηγεσία της τοπικής διοίκησης, η συμμετοχή μου όλα αυτά τα χρόνια στο άτυπο όργανο διαβούλευσης της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε., με τους προέδρους των Περιφερειακών Τμημάτων, αλλά και η συμμετοχή μου, την τελευταία θητεία στη ΣτΑ,  αποτελούν σημαντικά εφόδια, ώστε να διεκδικήσω  την στήριξη  των συναδέλφων μου οικονομολόγων για την ΣτΑ. 

Είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.), για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων

Ως επιμελητηριακή παράταξη αποτελούμε τον βασικό κορμό αυτών που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) και οι οποίοι εκφράζουμε έκτοτε με συνέπεια τις ελπίδες και τα οράματα των οικονομολόγων της χώρας μας.

Είμαστε παρόντες και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την επιστήμη,  τα πτυχία και την εργασία όλων των οικονομολόγων. 

Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε, με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας, με όραμα και ιδανικά, με πρόγραμμα και σχέδιο σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε.

Καλώ όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για ένα δυνατό Οικονομικό Επιμελητήριο

«Χρήσιμο στα Μέλη του, Ωφέλιμο στην Πολιτεία» !

Απόστολος Μολιώτης
Υποψήφιος με τον συνδυασμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.)
Προσαρμοσμένη αναζήτηση