Ο ιδιοκτήτης τους έβλεπε σε βίντεο την ώρα που τον έκλεβαν!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 07:50 Ο ιδιοκτήτης τους έβλεπε σε βίντεο την ώρα που τον έκλεβαν!

Συνελήφθη ανήλικος Ρομά και 37χρονος συνεργός του…

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το Σάββατο (14/12) δύο Ρομά που έκλεψαν κατάστημα στην περιοχή της Κίρρας Φωκίδας, αλλά και ο υπεύθυνος επιχείρησης που αγόρασε τα κλοπιμαία τους.

Η κλοπή έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, με έναν 15χρονο Ρομά να παραβιάζει την κύρια είσοδο και να αφαιρεί χρηματικό ποσό, διάφορα εργαλεία, αξίας 150 ευρώ και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, προκαλώντας επίσης φθορές στους χώρους της επιχείρησης.

Στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος ομοεθνής του. Δε γνώριζαν φαίνεται ότι η δράση τους καταγραφόταν και μεταδιδόταν απευθείας στο κινητό του ιδιοκτήτη από το σύστημα ασφαλείας, με αποτέλεσμα τα στοιχεία τους να ταυτοποιηθούν άμεσα από το ΑΤ Ιτέας.

Έτσι την επομένη το μεσημέρι συνελήφθη ο 15χρονος και λίγο αργότερα στον καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα και ο 37χρονος. Ωστόσο ο ανήλικος είχε προλάβει να «σπρώξει» τα κλοπιμαία σε επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τους αστυνομικούς και ένας 57χρονος που ήταν προσωρινά υπεύθυνος σε αυτή.

Σημειώνεται ότι η προστασία που ορίζει ο νόμος για τους ανήλικους, έχει οδηγήσει ενήλικους Ρομά να καθοδηγούν μικρά παιδιά στην κλοπή και την παραβατικότητα.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, ενώ οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων (37χρονος και 57χρονος) θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση