Οι ιερόσυλοι «χτύπησαν» και στο Δημοτικό Κοιμητήριο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 08:12 Οι ιερόσυλοι «χτύπησαν» και στο Δημοτικό Κοιμητήριο Λαμίας

Η αντίδραση του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Κερπινιώτη…

46 μνήματα από το χώρο της καινούριας προέκτασης του Δημοτικού Κοιμητηρίου της Ξηριώτισσας Λαμίας, έγιναν στόχος των γνωστών – άγνωστων ιερόσυλων που αφαιρούν κυρίως χάλκινα αντικείμενα για προφανείς σκοπούς.

Καντήλια, ανθοστήλες και σε ορισμένες περιπτώσεις και κορνίζες, έκαναν φτερά ξημερώματα Σαββάτου (14/12).

Η εικόνα που αντίκρισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων Κώστας Κερπινιώτης το πρωί της ίδιας μέρας ήταν απογοητευτική και συγχρόνως εξοργιστική.

Μιλώντας στο LamiaReport ο κ. Κερπινιώτης εξέφρασε τη λύπη του για τις καταστροφές, συμπληρώνοντας ότι δε θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Ήδη το απόγευμα της Κυριακής υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων για την επίσημη καταγραφή του συμβάντος, ενώ έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου μια σειρά από μέτρα για να δυσκολέψει η πρόσβαση στο χώρο μετά τις 6 το απόγευμα που η πόρτα θα κλειδώνει.

«Έχω συζητήσει με το Δήμαρχο την ανάγκη φύλαξης των χώρων των νεκροταφείων, καθώς πριν την Ξηριώτισσα οι ιερόσυλοι είχαν χτυπήσει και σε άλλα κοιμητήρια, όπως της Αγίας Παρασκευής Λαμίας, του Μοσχοχωρίου, της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής και της Δαμάστας», μας λέει ο κ. Κερπινιώτης ο οποίος συζήτησε με την αστυνομία το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα κλοπιμαία πρέπει κάπου να καταλήγουν.

«Ως Δημοτική Αρχή είπαμε ότι θα αποδώσουμε στο χώρο το σεβασμό που του αρμόζει. Όλοι μας έχουμε εδώ αγαπημένους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και η αλλαγή είναι ορατή. Δε θα αφήσουμε τα 5-10 κακοποιά στοιχεία που λίγο πολύ όλοι υποψιαζόμαστε, να προσβάλουν τη μνήμη των ανθρώπων μας», τονίζει κατηγορηματικά ο κ. Κερπινιώτης.

Δείτε φωτογραφίες από την "επιδρομή" των ιερόσυλων στην Ξηριώτισσα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση