Λαμία: Απανωτά κρούσματα κλοπών από ανήλικους Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 08:06 Λαμία: Απανωτά κρούσματα κλοπών από ανήλικους Ρομά

«Χτυπάει κόκκινο» η παραβατικότητα (και) των ανήλικων Ρομά τα τελευταία 24ωρα στη Λαμία.

Παιδιά από 8 μέχρι 13 ετών απασχολούν καθημερινά τις Αρχές με μικροκλοπές και απρεπή συμπεριφορά, ενώ πολλές φορές προκαλούν και ζημιές σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία!

Γεγονός είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις συμπεριφορές δεν φτάνουν στην Αστυνομία, αλλά και από κει λόγω ανηλικότητας δεν προχωράει ουσιαστικά η τιμωρία τους.

Στην επικαιρότητα πάντως υπάρχουν δύο καταγεγραμμένες κλοπές το πρωί της Τρίτης (17/12) σε καταστήματα στη Λαμία.

Από το πρώτο, δύο Ρομά ηλικίας 13 ετών, αφαίρεσαν σοκολάτες και άλλα σνακ γύρω στις 7:15’ το πρωί. Συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς.

Λίγη ώρα αργότερα δύο κορίτσια Ρομά ηλικίας 12 και 11 ετών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από θαμώνα καφενείου στο κέντρο της πόλης, πορτοφόλι που περιείχε έγγραφα και το ποσό των 50 ευρώ. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν, αλλά τα 40 από τα 50 ευρώ είχαν κάνει φτερά.

Μπροστά στα μάτια μας τέλος είδαμε δύο αδερφάκια Ρομά, να κλέβουν από περίπτερο γκοφρέτες και στη συνέχεια να προκαλούν τον υπεύθυνο να τα κυνηγήσει. Όταν διερχόμενος κύριος τα σταμάτησε, εκείνα έβαλαν τα κλάματα, ενώ και ο ιδιοκτήτης δε θέλησε να υποβάλει μήνυση.

Πίσω βέβαια από όλα αυτά τα παιδιά, βρίσκονται παραβατικοί γονείς. Και πίσω από αυτούς, ένα κράτος πρόνοιας που προτιμά να διαχειρίζεται και όχι να λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα από τη χορήγηση επιδομάτων, τα οποία ουδέποτε φτάνουν σε παροχές προς τους ανήλικους Ρομά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση