Φθιώτιδας Συμεών: «Δε θέλουμε να διαχειριστούμε τη φτώχεια…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 08:25 Φθιώτιδας Συμεών: «Δε θέλουμε να διαχειριστούμε τη φτώχεια…»

«Επίσκεψη ουσίας» του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαμιέων με στόχο την αδιαμεσολάβητη συνεργασία με τις ενορίες για την ανακούφιση και την υποστήριξη των ασθενέστερων.

Επίσκεψη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων και στις Δομές που υποστηρίζει, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Τον Ποιμενάρχη, συνόδευαν εκτός του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελλου Αρχιμανδρίτη π. Άγγελου Ανθόπουλου, πλήθος ιερέων, έχοντας ως στόχο να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας των Ενοριών με τις υπάρχουσες Κοινωνικές Δομές για την αμεσότερη υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Στην είσοδο του Δημαρχείου τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Μουστάκα, οι οποίοι τον ξενάγησαν στο χώρο του Δημαρχείου.

Η παρουσίαση έγινε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου στην ολοκαίνουρια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων από τον κ. Στασινό και τους συνεργάτες του.

«Επρόκειτο για μια επίσκεψη ουσίας…», επισήμανε ο Ποιμενάρχης, επιμένοντας στην ανάγκη αδιαμεσολάβητης συνεργασίας των ενοριών της Μητρόπολης με τις Κοινωνικές Δομές σε όλο το νομό. Τονίσθηκαν αδυναμίες του συστήματος καταγραφής, αλλά και σκέψεις και ιδέες με στόχο την αποτελεσματικότερη υποστήριξη και ανακούφιση των ασθενέστερων. «Δε θέλουμε να διαχειριστούμε τη φτώχεια, θέλουμε να δώσουμε την ώθηση για τη δημιουργία υποδομής έξω από την κρίση. Να σπάσουμε το κατεστημένο της κρίσεως και να δημιουργήσουμε προοπτικές αναπτύξεως», ανέφερε μεταξύ άλλων στην σύντομη τοποθέτησή του ο Σεβασμιότατος, καλώντας το λαό να πιστέψει στις δυνατότητές του αποτινάσσοντας το κατεστημένο της μιζέριας  και του συμβιβασμού, χαρακτηρίζοντάς την ως ανάγκη μιας «δημιουργικής επανάστασης ιδεών και αντιλήψεων».

Από την πλευρά του ο κ. Καραΐσκος υπερθεμάτισε στην ανάγκη συνεργασίας της εκκλησίας με τις Κοινωνικές Δομές και επιβεβαίωσε την άριστη επικοινωνία με τον Μητροπολίτη σε διάφορα θέματα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μητροπολίτη στο Δημαρχείο Λαμίας:

Δείτε την παρουσίαση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση