Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας η γιορτή της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 20:00 Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας η γιορτή της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας

Μέσα σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης  έγινε και φέτος, το απόγευμα της Κυριακής 22/12/2019,  η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Μαθητών στη Μεγάλη Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, στην πλατεία Διάκου, με την  παρουσία πλήθους κόσμου, γονέων και κηδεμόνων, αλλά κυρίως με την ευλογητή και τιμητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτου π. Αγγέλου Ανθοπούλου και του Αιδεσιμολογιωτάτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη. Παρόντες ήταν επίσης και ο αξιότιμος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Φρούραρχος της Πόλεως Ταξίαρχος κ. Αρίστος Περρής και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Κυρμανίδης.

Η Χριστουγεννιάτικη Εορτή περιελάμβανε αρχικά Εισήγηση από τον Διδάσκαλο και Ιεροψάλτη κ. Δημ. Γλωσσόπουλο, για το ύψος της Εορτής των Χριστουγέννων, Βυζαντινά Ψάλματα και Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια από τη Χορωδία, αρχικά του Λυκείου και μετά Γυμνασίου και Δημοτικού, Ποιήματα από τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, και μικρό κλείσιμο με τιμητική προσφορά δώρων [Χρυσόδετη Κ. Διαθήκη με την αναγνωρισμένη από όλα τα Πατριαρχεία ερμηνεία του αειμνήστου Καθηγητού Παναγιώτη Τρεμπέλα] σε όλους τους επισήμους από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Σεραφείμ Ζαφείρη, υπεύθυνο του έργου της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.

Παρόντα ήταν μερικά Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Συλλόγων της Χριστιανικής Εστίας [ΓΕΧΑ Λαμίας, Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Παράρτημα Λαμίας και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ Λαμίας].

Τη χορωδία, Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή, διηύθυνε ο θεολόγος Ιεροψάλτης κ. Γεώργιος Χαλαστάνης με τη μουσική συνοδεία των μουσικοδιδασκαλισσών κας Ντόντου και κας Κωνσταντίνου.

Το πολύ επιτυχημένο θεατρικό : «Τα Χριστούγεννα του Τσαγκάρη» το παρουσίασαν με χάρη και ομορφιά τα παιδιά του Λυκείου και Γυμνασίου κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Οικονομολόγου κ. Φωτίου Πατρινού, Ομαδάρχου και υψηλόβαθμου υπαλλήλου του Δήμου Λαμιέων.

Στο τέλος έκλεισε την όλη εκδήλωση με τρόπο πανηγυρικό καρδιακό και ενθουσιαστικό ο Σεβασμιώτατος, ο Οποίος τόνισε την αξία του Θείου Λόγου, την προσφορά των πατέρων Ιεροκηρύκων που διηκόνησαν στο κήρυγμα του θείου λόγου και πέρασαν από τη Χριστ. Εστία Λαμίας και τη Μητρόπολη Φθιώτιδος  και τη γενικότερη προσφορά του έργου της Αδελφότητος του Σωτήρος Χριστού και του Πανοσιολογιωτάτου Προϊσταμένου αυτής Αρχιμανδρίτου π. Αστερίου Χατζηνικολάου στην διακονία της Εκκλησίας και την κηρυγματική κατήχηση του λαού μας.

Ο ενθουσιασμός του κόσμου, τα δάκρυα και η συγκίνηση των ανθρώπων από τον εμπνευσμένο λόγο του Ποιμενάρχου μας υπήρξαν το επιστέγασμα της όλης συγκινητικής και ευφροσύνου πανηγύρεως, όλος δε ο λαός στο τέλος έψαλε τη Φήμη του Μητροπολίτη μας και με εκδηλώσεις χαράς και αγάπης έπαιρνε διαρκώς την αρχιερατική του ευχή.

Δόξα στον άγιο Θεό και ευχές για μακροημέρευση στον Ποιμενάρχη μας για τη μεγάλη μέρα που έζησε όλος ο κόσμος και πρωτίστως εβίωσαν τα νέα παιδιά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση