Τα πρώτα χιόνια: Το ‘στρωσε σε περιοχές της Εύβοιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 19:55 Τα πρώτα χιόνια: Το ‘στρωσε σε περιοχές της Εύβοιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν οι πρώτες χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ζηνοβίας» σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για χιόνια από τα ορεινά και στη συνέχεια τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας από το απόγευμα του Σαββάτου.

Το παρακάτω βίντεο από το Meteoclub είναι ενδεικτικό για την ένταση του φαινομένου στη Στενή Ευβοίας που έχει καλυφθεί ήδη από χιόνι.

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα πάνω από το Μετόχι λεωφορείο με 60 άτομα κάλεσε σε βοήθεια για να απεγκλωβιστεί από το χιόνι που αιφνιδίασε τους τουρίστες.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Για την υπόλοιπη Στερεά, τα έντονα φαινόμενα αναμένονται από το πρωί της Κυριακής με επίκεντρο της Βοιωτία και την Λοκρίδα. Από τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν πιο βόρεια προσεγγίζοντας τη Λαμία, δυτική και ανατολική Φθιώτιδα, καθώς και το Δομοκό. Η Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα είναι σε επιφυλακή με εφτά σταθμούς αποχιονισμού. Ήδη στο κομμάτι του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και στους τουριστικούς προορισμούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας έχει πέσει αρκετό αλάτι.

Οι οδηγοί πάντως που θα κινηθούν στα ορεινά της Στερεάς, αλλά και στην Εθνική από τη Μαλακάσα μέχρι και το Μαρτίνο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση