Με κασκόλ του ΠΑΟΚ ο Φθιώτιδος Συμεών στη Μακρακώμη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 14:19 Με κασκόλ του ΠΑΟΚ ο Φθιώτιδος Συμεών στη Μακρακώμη

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτη οι κάτοικοι του Δήμου. Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ανέγερση της Εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου…

Στο Δήμο Μακρακώμης ξεκίνησε και ολοκλήρωσε για το 2019 τις Κυριακάτικες Λειτουργίες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη συμβολική του «πρώτη» στο ορεινό Νικολίτσι της ΔΕ Σπερχειάδας, ενώ την τελευταία Κυριακή του χρόνου ιερούργησε στη Μακρακώμη.

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μακρακώμη ο Σεβασμιότατος έγινε δεκτός με θέρμη και εκδηλώσεις αγάπης.

Το κήρυγμα του επίσης καθηλωτικό για τους πιστούς που κατέκλυσαν την εκκλησία μιας περιοχής που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η Ιερά μας Μητρόπολη «αγίασε με την παρουσία του και το πέρασμά του ο Όσιος πατήρ ημών Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο οποίος υπηρέτησε επί 3 έτη την Στρατιωτική του θητεία ως ασυρματιστής».

Ο Σεβασμιότατος μάλιστα επιβιβαζόμενος στο τζιπ της αστυνομίας επισκέφθηκε τον Ναό του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος ανοικοδομείται με γρήγορους ρυθμούς, λίγο πιο έξω από την πόλη, σ’ ένα κατάφυτο, ειδυλλιακό περιβάλλον, το οποίο θυμίζει το κελί του Οσίου στην Παναγούδα του Αγίου Όρους.

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις προς τον Σεβασμιότατο και το κασκόλ του ΠΑΟΚ που του δώρισε νεαρός κατά τη διάρκεια της βόλτας του στην κεντρική πλατεία Μακρακώμης.

Στη συνέχεια παρακάθισε σε επίσημο γεύμα το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμος Μακρακώμης και ο Δήμαρχος Γεώργιος Χαντζής που του πρόσφεραν και μια βασιλόπιτα που έγραφε: «Σεβασμιώτατε ΑΞΙΟΣ Έτη πολλά!».

Συγκινημένος ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε ότι μετά τα Άγια Θεοφάνεια, μία Πέμπτη θα μεταβεί από  νωρίς το πρωί στην πόλη και θα αφιερώσει ολόκληρη την ημέρα στους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας , στους Άρχοντες και σε όλους τους κατοίκους, επισκεπτόμενος τα Σχολεία όλων των βαθμίδων, την λαϊκή αγορά, τα καταστήματα, το Αστυνομικό και Πυροσβεστικό  τμήμα και το Δημαρχείο, προκειμένου πάνω απ’ όλα να γνωριστεί με τους ανθρώπους, να επικοινωνήσει και να σκύψει  πατρικά πάνω στις ανάγκες και σε όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Πρόταση η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

Δείτε πολλές φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου από τη Θεία Λειτουργία και τη «βόλτα» του Σεβασμιότατου στο Δήμο Μακρακώμης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση