Επιμένει η «Ζηνοβία» στην Ανατολική Στερεά – Τα νέα δεδομένα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 14:44 Επιμένει η «Ζηνοβία» στην Ανατολική Στερεά – Τα νέα δεδομένα

Αναλυτικό δελτίο με χάρτες για την Κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα για την Ανατολική Στερεά, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα επίσης με τις προβλέψεις ο καιρός δεν αλλάζει σημαντικά τις επόμενες ώρες και τα χιόνια θα επιμείνουν ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Ειδικότερα για σήμερα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Βαθμιαία από τη νύχτα εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται οι χάρτες με την προβλεπόμενη χιονόπτωση στην Ανατολική Στερεά ανά 3ωρο:

Στο επόμενο βίντεο παρουσιάζεται η προοπτική χιονόπτωσης για όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες:

Τέλος η γενική πρόγνωση τις ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου για τη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Εύβοια, έχει ως εξής:

Δευτέρα 30/12:

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα χιονίσει κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα ανατολικά τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο:

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση