Εθνική οδός: Θα είναι μακριά η νύχτα για οδηγούς και ταξιδιώτες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 19:34 Εθνική οδός: Θα είναι μακριά η νύχτα για οδηγούς και ταξιδιώτες

Κομμένη στα δυο η Ελλάδα με την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας να παραμένει κλειστή, και στα δυο ρεύματα, στο ύψος των Αφιδνών.

Εγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες στην Αθηνών - Λαμίας από την Μαλακάσα μέχρι τις Αφίδνες, ενώ πολλά ΙΧ, λεωφορεία και φορτηγά είναι ακινητοποιημένα και σε άλλα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού ή τα έχουν ακινητοποιήσει σε σταθμούς ΚΤΕΛ, σε πρατήρια, καταστήματα και πάρκινγκ. Υπάρχουν οδηγοί και επιβάτες στη Μαλακάσα που είναι εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες.

Στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και στη Λαμία, αλλά κυρίως στα πρακτορεία της Λιοσίων στην Αθήνα παρέμειναν εγκλωβισμένοι πολλοί επιβάτες, οι οποίοι ήθελαν να ταξιδέψουν για την Πρωτοχρονιά, όμως έπεσαν πάνω στο απαγορευτικό για τον χιονιά.

Πολλά λεωφορεία από τη Θεσσαλία ή τη βόρεια Ελλάδα που "εγκλωβίστηκαν" στη Λαμία γύρισαν πίσω, ενώ κάποια άλλα πάνε στην Αθήνα μέσω Πάτρας, από τον δρόμο του Μπράλου.

Επίσης απαγορεύτηκε η κίνηση μετά τα διόδια των Αφιδνών όλων των λεωφορείων προς Λαμία- Θεσσαλονίκη εκτός από εκείνα που κατευθύνονται στην Χαλκίδα. Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Δείτε βίντεο που μας έστειλε το απόγευμα αναγνώστης από το Σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ στη Λιοσίων, όπου οι επιβάτες ήθελαν να ταξιδέψουν αλλά δεν είχαν καμιά ενημέρωση για το πότε μπορεί να γίνει αυτό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Νέας Οδού «έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων. Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση