Καιρός: Χιονισμένα Φώτα στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 11:00 Καιρός: Χιονισμένα Φώτα στη Φθιώτιδα

Στο προσκήνιο και πάλι οι περιοχές που επηρεάστηκαν από τη «Ζηνοβία»…

Πριν προλάβουν να λιώσουν τα χιόνια που άφησε πίσω της η «Ζηνοβία», ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται στο Αιγαίο θα επηρεάσει τη χώρα μας Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και ειδικότερα της ίδιες περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, η ψυχρή εισβολή που αναμένουμε θα δημιουργήσει χαμηλό βαρομετρικό στο νότιο Αιγαίο, κάτι που σημαίνει ότι η Φθιώτιδα δε θα δει μεγάλη ένταση φαινομένων, καθώς τα «καλά χιόνια» τα φέρνουν τα χαμηλά που σχηματίζονται στο Ιόνιο.

Πρόκειται για κακοκαιρία express, με τη Λαμία και την Ανατολική Φθιώτιδα να δέχονται βροχές από το απόγευμα της Κυριακής, που θα γυρίσουν σε χιονόνερο και αργότερα σε χιόνι που μπορεί να φτάσει έως τα 200μ περίπου. Μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός θα ανοίξει. Ανήμερα τα Θεοφάνεια λίγες μόνο νεφώσεις και αρκετός ήλιος (με δόντια!).

Πιο αναλυτικά:

Παραμονή Θεοφανείων:  Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής θα έχουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού από βορρά προς νότο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχή ή χιονόνερο στα παράκτια τμήματα του νομού και χιόνια περίπου από τα 200-300μ. Στη διάρκεια της νύχτας τα χιόνια θα ενταθούν στη νότια Φθιώτιδα καθώς και στη Βοιωτία και θα φτάσουν περίπου μέχρι τα 100μ.

Θεοφάνεια

Ανήμερα των Θεοφανείων η βόρεια Φθιώτιδα θα έχει λίγη συννεφιά αρχικά και αργότερα ήλιο με δόντια. Στη νότια Φθιώτιδα θα χιονίζει ως το μεσημέρι.

Στη Βοιωτία και δυτική-βόρεια Αττική καθώς και στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα σημειώνονται χιονοπτώσεις (ενδεικτικά υψόμετρα: 100μ στη Βοιωτία και 200μ στην Αττική).

*Μείνετε συντονισμένοι στο LR για την επικαιροποίηση των υψομέτρων, όσο και της διάρκειας των φαινομένων για τις περιοχές της Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση