Φθιώτιδος Συμεών: «Η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι Ευλογία»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 13:45 Φθιώτιδος Συμεών: «Η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι Ευλογία»

«Το 2020 να είναι έτος ευλογίας, έτος δημιουργίας, υγείας, ενότητος και ευτυχίας…».

«Παιδιά μου να αισθάνεστε περήφανα που είστε μέλη Πολύτεκνης Οικογένειας. Οι Πολύτεκνες Οικογένειες είναι Ευλογία Θεού, διότι εκφράζουν την αγάπη, την ενότητα και την χαρά της ζωής.

Τα πρόσωπά σας ακτινοβολούν θετική αύρα και ενέργεια, ευτυχία και χαμόγελο και όπως έχω τονίσει ξανά, η νεολαία της Φθιώτιδος είναι ευλογημένη.

Η Ιερά Μητρόπολίς μας στο πρόσωπό σας τιμά την οικογένεια σας. Να θεωρείται ότι ο Μητροπολίτης σας, είναι πατέρας, φίλος και αδελφός σας και η Μητρόπολίς μας οικογένειά σας».

Με αυτά τα συγκινητικά λόγια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, καλωσόρισε τα παιδιά των Πολυτέκνων οικογενειών της Φθιώτιδος, αυτά τα οποία επέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, κατά το παρελθόν Εκπαιδευτικό έτος 2018 – 2019.

Η Ιερά Μητρόπολίς Φθιώτιδος, τηρώντας την από ετών παράδοση,  σε μια σεμνή και γεμάτη αγάπη εκδήλωση, βράβευεσε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιανουαρίου 2020 τους νέους φοιτητές, γόνους πολυτέκνων οικογενειών. Εκδήλωση τιμής και σεβασμού στην πολύτεκνη οικογένεια.

Στην φιλόξενη και ζεστή αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη, καλωσόρισαν τις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Φθιώτιδος, θέλοντας με την πράξη αυτή, η τοπική μας Εκκλησία να εκφράσει τα συγχαρητήρια της προς τα παιδιά και να τα ενισχύσει οικονομικά, ενίσχυση - ευλογία για τα πρώτα έξοδά τους ως φοιτητές.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Φθιώτιδος, παρουσία του Προέδρου κ. κ. Δημητρίου Αραμποπούλου, του Αντιπροέδρου κ. Παναγιώτου Κωστορίζου και σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, των Βουλευτών Φθιώτιδος κ. Ιωάννου Οικονόμου και κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ηλία Κυρμανίδη, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτου Στασινού,  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Κυροδήμου, του τ. Προέδρου του Δ.Σ κ. Ζάχου Χαλβαντζή, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου Γεωργίου Κανέλλου, του Διοικητού του ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Αρίστου Περρή, της τ. Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή και πλήθους συγγενών και φίλων των βραβευθέντων φοιτητών, ευχόμενος το Ανατείλαν έτος 2020 να είναι έτος ευλογίας, έτος δημιουργίας, υγείας, ενότητος και ευτυχίας.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Συμεών απηύθυνε στα παιδιά τις πατρικές του ευχές και ευλογίες, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας και δίδοντάς τους ωφέλιμες συμβουλές.

« Να μην σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε και να βάζετε στόχους. Να ζήσετε όμορφα την φοιτητική σας ζωή, με σύνεση, πρόοδο και να μην χάσετε τις ευκαιρίες που θα σας δωθούν ως προς την μάθηση και την πνευματική σας καλλιέργεια. Θέστε στόχους, πραγματοποιήστε τους και βάλτε γερά θεμέλια για τη ζωή σας. Η Ευλογία του Θεού και η Φώτιση του Αγίου Πνεύματος θα σας συνοδεύει. Μην ξεχάσετε ποτέ ό, τι ότι κι αν κάνετε να το κάνετε με αγάπη.

Πρώτα απ’ όλα η συνάντησή μας αυτή ήθελα να είναι συνάντηση γνωριμίας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας, πάνω απ’ όλα είναι για σας Πατέρας, αδελφός και φίλος. Θα χαίρομαι να χτυπάτε την πόρτα του Επισκοπείου για να πίνουμε ένα καφέ και να μαθαίνω τα νέα σας. Μην διστάσετε να το κάνετε, διότι να είστε βέβαιοι ότι χτυπάτε την πόρτα της καρδιάς μου.

Η Ιερά Μητρόπολις μας θα στέκετε στο πλευρό σας πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης. Η τοπική μας Εκκλησία σήμερα παιδιά μου στο πρόσωπό σας τιμά τους γονείς σας, τιμά την πολύτεκνη οικογένεια, τιμά κάθε οικογένεια, διότι η ευλογία της οικογένειας υπάρχει, όπου υπάρχει αγάπη.

Το κριτήριο σε μια οικογένεια δεν είναι αριθμητικό, αλλά κριτήριο αγάπης. Όπου υπάρχει οικογένεια εκεί υπάρχει η χαρά της ζωής, η χαρά της κοινωνίας, η χαρά της ενότητος. Να αισθάνεστε περήφανοι που είστε μέλη Πολύτεκνης οικογένειας, διότι όσο περισσότερα μέλη υπάρχουν σε μια οικογένεια, τόσο περισσότερη ευλογία, τόσο περισσότερη αγάπη και χαρά ζωής υπάρχει. Να αισθάνεστε περήφανοι για τους γονείς σας, διότι κοπίασαν και συνεχίζουν να κοπιάζουν για σας.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, διότι είμαι κι’ εγώ μέλος Πολύτεκνης Οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και τα εγκάρδια λόγια του βρήκαν πραγματικά απήχηση σε όλους και απόδειξη αυτού ήταν το συνεχές χειροκρότημα, το οποίο  διέκοπτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον λόγο του Σεβασμιωτάτου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Αραμπόπουλος ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερα τιμητική και ενισχυτική αυτή εκδήλωση προς τα μέλη του Συλλόγου και εξ ονόματος όλων του εδώρισε μία χειροποίητη εικόνα της Αγίας Τριάδος. Εικόνα,  η οποία φανερώνει ότι ο Θεός μας είναι Κοινωνία Προσώπων, Ενότητος και Αγάπης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.

Ακολούθως χαιρετισμό συγχαρητηρίων προς τους επιτυχόντες, αλλά και προς την Ιερά Μητρόπολη για την ευγενική πράξη της αυτή, απηύθυναν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Οικονόμου και κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή της Βράβευσης των 34 επιτυχόντων φοιτητών, στους οποίους απενεμήθη ο Έπαινος της Ιεράς Μητροπόλεως και ικανό χρηματικό ποσό δια χειρών του Σεβασμιώτατου, συνοδευόμενο από την πατρική του ευχή για καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Η τιμητική  αυτή εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο κέρασμα και όμορφη και εποικοδομητική συναναστροφή του Σεβασμιώτάτου με τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση