Ποδαρικό με το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 12:43 Ποδαρικό με το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Μακρακώμης

Στο παρά ένα γλύτωσε την απένταξη του προγράμματος…

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, Γιώργος Χαντζής υποδέχθηκε στο γραφείο του το προσωπικό που θα στελεχώσει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, ευχόμενος στις υπαλλήλους «Καλή αρχή» στα νέα τους καθήκοντα.

Συγκεκριμένα η νέα δομή του Δήμου Μακρακώμης, στελεχώνεται από την Κοινωνική Λειτουργό (ΠΕ) Ισμήνη Τουτού και την Παναγιώτα Σκιαδά (ΔΕ) ειδικότητας Βοηθητικού Προσωπικού και θα εδρεύει στο παλαιό αναψυκτήριο του Δήμου, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στην Σπερχειάδα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «ο Δήμος έμπρακτα με την άμεση κινητοποίησή του, πριν την παρ’ολίγον απένταξη του προγράμματος, έδειξε πως στέκει αρωγός και υποστηρικτής προγραμμάτων που έχουν ως στόχο την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των δημοτών».

Το Κέντρο Κοινότητας στις παρεχόμενες -πολυδιάστατες- υπηρεσίες του, περιλαμβάνει τα εξής:

1. Υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη πελατών (ενημέρωση για θέματα ΚΕΑ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κτλ.)

2. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές (π.χ ΟΑΕΔ, ΓΓΔΜ, Δομές για ΑμεΑ, Προγράμματα για Ηλικιωμένους και Μετανάστες)

3. Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων (συμβουλευτική υποστήριξη, διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό χαρακτήρα κά).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση