Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε η δίκη των δολοφόνων του 75χρονου στον Καραβόμυλο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 08:05 Αναβλήθηκε η δίκη των δολοφόνων του 75χρονου στον Καραβόμυλο

Στο εδώλιο η οικιακή βοηθός και ο «κουμπάρος» της, αφού ο φίλος της και καθ' ομολογίαν φυσικός αυτουργός του εγκλήματος απεβίωσε μέσα στη φυλακή.

Μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του 75χρονου Κώστα Ζήση τον Νοέμβριο του 2015 στο σπίτι του στον Καραβόμυλο Στυλίδας, ζωντάνεψαν ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, όπου το πρωί της Τετάρτης (8/1) επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση.

Στο εδώλιο πλέον κάθονται μόνο, η 35χρονη σήμερα Λαμιώτισσα οικιακή βοηθός και ο 46χρονος φερόμενος ως κουμπάρος της, καθώς ο καθ'ομολογίαν φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και σύντροφος της απεβίωσε μέσα στη φυλακή.

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2021, καθώς απουσίαζε η συνήγορος υπεράσπισης του 46χρονου. Ο τελευταίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στο ΜΟΔ Άμφισσας κατά πλειοψηφία σε ποινή κάθειρξης – κατά συγχώνευση – 18 ετών, με την έφεση του όμως να έχει ανασταλτική δύναμη.

Όλοι τους, είχαν κριθεί ένοχοι για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, από τον σύντροφο της οικιακής βοηθού και για άμεση συνέργεια τους άλλους δύο.

Το δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στην οικιακή βοηθό και τον σύντροφό της οι οποίοι καταδικάστηκαν σε δις ισόβια και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Στον τρίτο της δολοφονικής παρέας και φίλο του ζευγαριού, το δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη του και τελικά του επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 5 έτη, παρέχοντας του τη δυνατότητα με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του άπαξ εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα στο ΑΤ της κατοικίας του, να ανασταλεί η έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Θανάσης Τσόγκας που διορίστηκε αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο ζήτησε να οριστεί το δυνατόν πιο σύντομα. Σημειώνουμε ότι η καταδικασθείσα εκτίει πλέον την ποινή της στις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα.