Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν Ν. Σταυρογιάννης και Θ. Στάϊκος για τους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 13:17 Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν Ν. Σταυρογιάννης και Θ. Στάϊκος για τους πρόσφυγες

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία Νίκου Σταυρογιάννη και Θωμά Στάϊκου για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη θέση «Μαυρομαντήλα».

Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, βρίσκονται στο Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση σχετικά με το προσφυγικό, 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.

Να σημειώσουμε ότι χθες έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών ευρεία ενημερωτική σύσκεψη, παρουσία και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, όπου προτάθηκε το κλείσιμο της δομής στις Θερμοπύλες και η εγκατάσταση 2.000 προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας (δείτε εδώ).

Δείτε τι αναφέρουν στο αίτημα που κατέθεσαν για έκτακτο Δ.Σ. οι 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Δεκατέσσερις  Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εγκατάσταση δυο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη θέση Μαυρομαντήλα του Δήμου Λαμιέων ζητούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την έκτακτη σύγκληση του οργάνου προκειμένου να γίνει πλήρης ενημέρωση για τις εξελίξεις αλλά και να κατατεθεί από την πλευρά του Δήμου πρόταση για το μείζον και επείγον αυτό θέμα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αίτησης:

ΑΙΤΗΣΗ

(Κατ’ άρθρο 67 παρ. 2 Ν. 3852/2010)

            Των: 1) Σταυρογιάννη Νικολάου του Δημητρίου, 2) Αργύρη Παρασκευή (Βίβιαν) του Ιωάννη, 3) Ζήσιμου Γεώργιου του Βασιλείου, 4) Λάμπρου Γεωργίου του Λάμπρου, 5) Ρούλια Ιωάννη του Γεωργίου, 6) Καραγιάννη Στυλιανού του Γεωργίου, 7)Μαντζάνα Δημητρίου του Παναγιώτη , 8) Αρναούτογλου Θεόδωρου του Λάμπρου, 9) Τσακμάκη Δημητρίου του Χρήστου, 10) Αλαφοδήμου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου, 11) Χαλβαντζή Ζαχαρία (Ζάχου) του Κωνσταντίνου, 12) Χαιρόπουλου Δημήτριου του Σπυρίδωνος, 13) Στάικου Θωμά του Ευάγγελου, 14) Κοντογιάννη Χαράλαμπου του Μιχαήλ

ΠΡΟΣ

            Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων

Λαμία, 09-01-2020

**************

            Κύριε Πρόεδρε,

            Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την εγκατάσταση δύο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη θέση «Μαυρομαντήλα» του Δήμου μας και στη συνέχεια των όσων ελέχθησαν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε την έκτακτη σύγκλησή του.

            Επειδή πρέπει να γίνει μια πληρέστερη ενημέρωση για τις εξελίξεις αλλά και κατάθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο μας πρότασης για το μείζον αλλά και επείγον αυτό θέμα.

            Επειδή η παρούσα αίτηση υποβάλλεται και υπογράφεται από το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου, ήτοι 14 μέλη.

            Αιτούμαστε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Ενημέρωση – συζήτηση για την εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών στη θέση «Μαυρομαντήλα» του Δήμου μας»

Οι αιτούντες

1) Σταυρογιάννης Νικόλαος του Δημητρίου

2) Αργύρη Παρασκευή (Βίβιαν) του Ιωάννη

3) Ζήσιμος Γεώργιος του Βασιλείου

4) Λάμπρου Γεώργιος του Λάμπρου

5) Ρούλιας Ιωάννης του Γεωργίου

6) Καραγιάννης Στυλιανός του Γεωργίου

7)Μαντζάνας Δημήτριος του Παναγιώτη 

8) Αρναούτογλου Θεόδωρος του Λάμπρου

9)Τσακμάκης Δημήτριος του Χρήστου

10) Αλαφοδήμου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου

11) Χαλβαντζής Ζαχαρίας (Ζάχος) του Κωνσταντίνου

12) Χαιρόπουλος Δημήτριος του Σπυρίδων

13) Στάικος Θωμάς του Ευαγγέλου

14) Κοντογιάννης Χαράλαμπος του Μιχαήλ