Θύμιος Καραΐσκος: «Δεν συζητάμε καμία πρόταση. Διάλογος από μηδενική βάση»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 08:40 Θύμιος Καραΐσκος: «Δεν συζητάμε καμία πρόταση. Διάλογος από μηδενική βάση»

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το προσφυγικό - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων μετά την ενημερωτική  συνάντηση που είχε στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος προσκλήθηκε και συμμετείχε σήμερα, σε μια Κυβερνητική ενημέρωση, για το θέμα φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών, αιτούντων άσυλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε, από την πλευρά των συναρμόδιων Υπουργών, παρουσίαση μιας πρότασης για πρόχειρες εγκαταστάσεις στα διακόσια εξήντα περίπου στρέμματα, στην περιοχή της «Μαυρομαντήλας». 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Λαμιέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

«Βιάστηκαν ιδιαίτερα όσοι θεώρησαν, ότι ο Δήμος της Λαμίας θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της προχειρότητας.

Ο Δήμος της Λαμίας, από πολύ νωρίς, ζήτησε απόλυτη σοβαρότητα, σε ένα θέμα που έχει πρωτίστως ανθρωπιστικό χαρακτήρα. 

Ο Δήμος της Λαμίας, μέχρι τώρα, έκανε τα πάντα, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός εθνικού θέματος.

Ο Δήμος της Λαμίας, μέχρι σήμερα, έγγραφα και προφορικά, τηλεφωνικά και με επιστολές, έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα. Όλα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Για όλα έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και εσχάτως, οι αρχηγοί των παρατάξεων.

Σήμερα, για μια ακόμη φορά, βρεθήκαμε μπροστά στο ίδιο σκηνικό.

Παρουσίαση δήθεν προειλημμένων  αποφάσεων και άσκηση έντονων πιέσεων.

Αρνηθήκαμε να συζητήσουμε κάθε πρόταση και ζητήσαμε διάλογο από μηδενική βάση.

Ως Δήμος Λαμιέων, μένουμε στα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, που έχει κοινοποιηθεί πριν σαράντα ημέρες και παραμένει αναπάντητη.

Μετά τις εξελίξεις αυτές και το τέλος της σημερινής συνάντησης στο Υπουργείο Εσωτερικών, με σχετική επιστολή μου, ζήτησα να μας αποσταλεί άμεσα ο φάκελος της πρότασης με όλα τα στοιχεία, έτσι ώστε να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, πριν εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζήτησα επίσης από τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει άμεσα συνεδρίαση του οργάνου, όχι μόνο για να συζητήσει και να ενημερωθεί, αλλά και για να λάβει σχετικές αποφάσεις, εφόσον μας έχουν αποσταλεί τα στοιχεία που ζητήσαμε.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων επανέλαβε στους συναρμόδιους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, ότι πρέπει όλοι μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς δογματισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις  και με περίσσεια ευθύνης, απέναντι στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου εθνικού θέματος».

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είχε πει για το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θύμιος Καραΐσκος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση