Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λαμιέων: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα για το προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 08:56 Δήμος Λαμιέων: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα για το προσφυγικό

«Διάλογος από μηδενική βάση, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και με περίσσεια ευθύνης, απέναντι στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου εθνικού θέματος...», λέει ο Δήμαρχος Ευθύμιος Καραΐσκος...

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το προσφυγικό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα της οδού Αινιάνων, σύμφωνα και με τα όσα είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος.

Το συμβούλιο θα ξεκινήσει στις 14:00’ και αναμένεται να φιλοξενήσει και ανθρώπους της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, στα όρια της οποίας θέλει η πρόταση του Υπουργείου να εγκαθίστανται 2.000 πρόσφυγες.

Το συγκεκριμένο σχέδιο ζητήθηκε από τον κ. Καραΐσκο να σταλεί με όλα τα στοιχεία στο Δήμο, έτσι ώστε να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του, πριν εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο έκτακτο συμβούλιο θα υπάρξει προς το παρόν μόνο ενημέρωση γύρω από την πρόταση που παρουσιάσθηκε στη συνάντηση, εκτός και αν έχει αποσταλεί από το υπουργείο ο φάκελος για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αποφάσεις. «Ο Δήμος της Λαμίας δεν είναι συνώνυμο της προχειρότητας» επισήμανε ο Δήμαρχος που ζήτησε «διάλογο από μηδενική βάση, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις  και με περίσσεια ευθύνης, απέναντι στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου εθνικού θέματος».

Υπενθύμισε επίσης ότι εδώ και 40 περίπου ημέρες, στη διάθεση του αρμόδιου Υπουργού υπάρχει επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας με τα ερωτήματά της δεν έχουν ακόμη απαντηθεί!

Θυμηθείτε και τα όσα είχε πει για το θέμα στο τελευταίο συμβούλιο ο κ. Καραΐσκος:

Διαβάστε επίσης:

Θύμιος Καραΐσκος: «Δεν συζητάμε καμία πρόταση. Διάλογος από μηδενική βάση»