Πρώτες Βοήθειες σε Επείγουσες Καταστάσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 18:54 Πρώτες Βοήθειες σε Επείγουσες Καταστάσεις

"Δράσεις Ζωής"...

Με επιτυχία και μέσα σε μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/1/2020 από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Δράσεις Ζωής» στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Τ.Κ. Υπάτης, στην αίθουσα του Ιδρύματος «Ρούσκα», εκδήλωση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες σε Επείγουσες Καταστάσεις».

Η ενημέρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και ευχές από τον πρόεδρο του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Νίκο Ζιάκα, ο οποίος μίλησε για το όραμα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανθρώπων με κοινή οπτική, πάθος για τη ζωή, νοιάξιμο για το συνάνθρωπο και σεβασμό στη διαφορετικότητα και συνεχίστηκε με τους εκπαιδευτές και μέλη του Δ.Σ. με τον Σπύρο Κυπριώτη ως αντιπρόεδρο και την Γωγώ Ανάγνου ως γραμματέα, η θεωρητική κατάρτιση και επίδειξη με εκπαιδευτικά προπλάσματα και ειδικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών, δίνοντας τη δυνατότητα-σιγουριά στο κοινό να συμμετάσχει μαζί με τους επαγγελματίες υγείας στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, τραύματα, πνιγμονή, θέση ανάνηψης, κλήση των υπηρεσιών υγείας κ.λ.π, όταν αυτό χρειαστεί.

 Η ικανοποίηση μεγάλη των συμμετεχόντων προς τους εκπαιδευτές που με την παρουσίαση τους προσέφεραν τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Καθημερινός στόχος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Δράσεις Ζωής», είναι η βιωματική επαφή μικρών και μεγάλων, πάνω στις βασικές αξίες και αρχές της ζωής μέσω της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των κοινωνικών δράσεων σε διάφορους τομείς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση