Ο Συμεών στη Μαλεσίνα κοντά στους νέους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 19:32 Ο Συμεών στη Μαλεσίνα κοντά στους νέους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας από τη Μαλεσίνα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, χαρακτήρισε τους νέους για μια ακόμη φορά «ως πολύτιμη περιουσία και ευλογία της Φθιώτιδος...».

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

Περιοδεύοντας την ενδοχώρα της Μητροπολιτικής του Περιφερείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ευρέθη το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου,  στην όμορφη πόλη της Μαλεσίνας, εκπλήττοντας ευχάριστα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλεσίνας και Προϊστάμενο των Ενοριών της πόλεως  Αιδεσμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Λατσούδη, ο οποίος και τον υπεδέχθη με εγκάρδια υικά αισθηματα σεβασμού και αγάπης, καθώς και τους νέους και τις νέες της πόλεως.

          Ο Ποιμενάρχης μας αρχικά,  επισκέφθηκε το Ναό της Αγίας Τριάδος, ο οποίος αποτελεί την δεύτερη Ενορία της πόλεως, όπου προσεκύνησε ευλαβώς το Ιερό Θυσιαστήριο και την Εφέστιο Εικόνα.

          Στην συνέχεια με πολύ χαρά και αγάπη στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, ο Σεβασμιώτατος παρεκάθισε στη νεανική συντροφιά της πόλεως, η οποία τελεί σε εβδομαδιαία βάση,  υπό την ανύσταχτη μέριμνα και πνευματική καθοδήγηση του π. Αθανασίου και συζήτησε για αρκετή ώρα με τους νέους και τις γύρω από το κεντρικό θέμα συζητήσεως, το οποίο αναπτύσσεται την φετινή Εκκλησιαστική χρονιά και στο οποίο  είναι αφιερωμένη η σύναξη των νέων και πρόκειται στο «Περί Προσευχής» του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

          Πραγματικά τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό παρακολουθούσαν τα λεγόμενα του Ποιμενάρχου μας και συνεχώς τον παρακαλούσαν να μείνει κοντά τους,  όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.

          Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Αθανάσιο και στα παιδιά,  η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να φέρει σε όλους υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη και φώτιση και τους διαβεβαίωσε ότι,  θα επισκεφθεί ξανά την πόλη στο άμεσο μέλλον και θα συμμετάσχει και πάλι στην όμορφη και ωφέλιμη νεανική συντροφιά τους.

          Τέλος συνεχάρη τον π. Αθανάσιο για το Ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτελούν με τον συνεφημέριό του π. Ευάγγελο Μπάνο στην πόλη της Μαλεσίνας και εξέφρασε την χαρά του για την  ιδιαίτερη μέριμνά και αγάπη τους προς τους νέους, για τους οποίους φροντίζουν ως προς την πνευματική καλλιέργειά τους γενόμενοι οι ίδιοι παράδειγμα αγάπης και πίστεως.

Αναφερόμενος στους νέους  ο Σεβασμιώτατος, τους χαρακτήρισε ως πολύτιμη  περιουσία και  ευλογία της Φθιώτιδος, όπως άλλωστε πολλάκις έχει επισημάνει και στο παρελθόν.

Δίδοντας απλόχερα και εγκάρδια την Αρχιερατική Πατρική του ευλογία, ο Ποιμενάρχης μας επέστρεψε στην έδρα της Μητροπόλεώς του, τη Λαμία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση