Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: «Αναβαθμίζουμε την Ογκολογική Μονάδα του ΓΝ Λαμίας…»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 08:45 Σταϊκούρας: «Αναβαθμίζουμε την Ογκολογική Μονάδα του ΓΝ Λαμίας…»

Η δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών για το ΓΝ Λαμίας....

Μετά από μια μακρά περίοδο όπου οι ασθενείς έψαχναν να βρουν ογκολόγο στο Νοσοκομείο Λαμίας, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο και θα συνεχίσουν έτσι, σύμφωνα με τα όσα είπε στην τελετή εγκαινίων της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Σταϊκούρας λαμβάνοντας το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται και τη στενή συνεργασία με τον κ. Κικίλια προκειμένου να αναβαθμίσουν περαιτέρω την Ογκολογική Μονάδα αλλά και να συμπληρωθεί το Νοσοκομείο σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Ενέργειες που τις χαρακτήρισε ως δέσμευση.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του:

Θυμίζουμε ότι μετά το διορισμό του κ. Μάουρι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ογκολογικό Τμήμα έμεινε για μεγάλο διάστημα χωρίς γιατρό ή με «δανεικό» γιατρό από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Στις αρχές του 2018 προσλήφθηκε ένας επικουρικός γιατρός με μπλοκάκι, μέχρι να φτάσουμε τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου στο διορισμό του Παθολόγου-Ογκολόγου Επιμελητή Α’ Σεραφείμ Καλτσά.

Ένα σχεδόν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 28/6/19 ορκίστηκε για το διορισμό της σε θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογικής Ογκολογίας, κλάδου ειδικευµένων ιατρών ΕΣΥ επί θητεία, η Θεοδώρα Κάπου.

Θα ήταν ευχής έργο να δούμε το Ογκολογικό Τμήμα να εξελίσσεται, για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας.