Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουκέτο με φέσι 370.000€ στον Άγιο Λουκά - Εικόνες ντροπής!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 08:50 Λουκέτο με φέσι 370.000€ στον Άγιο Λουκά - Εικόνες ντροπής!

Από τη μια ημέρα στην άλλη το εμβληματικό καφέ – ρεστοράν στον Άγιο Λουκά, έγινε κατάστημα φάντασμα.

Η εταιρία που το εκμεταλλευόταν μέσα σε μια νύχτα άδειασε ότι υπήρχε σε αυτό και με εξώδικο προς το Δήμο κατάγγειλε τη σύμβαση και ανακοίνωσε την αποχώρησή της παραδίδοντας τα κλειδιά.

Αυτό από μόνο του δε λέει πολλά για τον Λαμιώτη πολίτη πέρα ίσως από την εικόνα εγκατάλειψης που μοιραία μπορεί να σε στεναχωρεί. Το κακό όμως είναι ότι το άδειασμα του κτιρίου, συνοδεύεται και από «φέσι» 370.000 ευρώ σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου! Χρήματα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι χρήματα του Λαμιώτη πολίτη αν ισχύουν τα όσα υποστηρίζει η δημοτική αρχή.

Το εξώδικο έφτασε στα χέρια του Δήμου την Πέμπτη και ενώ είχε ξεκινήσει διαδικασία για να εξοφληθούν χρέη πέντε (5) ετών, διάστημα που φέρεται να μην έχει καταβληθεί ευρώ για ενοίκιο!

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό που ανέβασε το θέμα και στο λογαριασμό του στο Facebook, με απόφαση Δημάρχου συστήθηκε τριμελής επιτροπή, από την Τεχνική Υπηρεσία, για πλήρη αποτίμηση και απογραφή του δημοτικού κτηρίου που αιφνιδιαστικά ερήμωσε μέσα σε μια νύκτα.

Άμεσα επίσης συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για να δρομολογηθούν οι νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών.

Σύμφωνα με την πλευρά των ανθρώπων που μίσθωναν το κτίριο, το χρέος που παρουσιάζεται έχει να κάνει με το συμψηφισμό των απλήρωτων γευμάτων που γινόντουσαν από το Δήμο και φορείς του Δήμου τα τελευταία χρόνια, χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο.

Προφανώς και πέρα από τα λόγια του ενός που είναι απέναντι στον άλλον, πρέπει να παρουσιαστούν παραστατικά, έγγραφα και αποδείξεις που να δικαιολογούν τόσο τα συμφωνηθέντα όσο και τα καταβληθέντα. Γιατί ακόμη και αν υφίσταται συμψηφισμός, είναι τουλάχιστον αμαρτία, ένα τέτοιο μέρος να υπάρχει μόνο για να βγάζει τις υποχρεώσεις της η εκάστοτε δημοτική αρχή.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δημότης πρέπει να ενημερωθεί για το που πάνε τα λεφτά του (ακόμη και τα ανείσπρακτα) και με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα να πάρει λογαριασμό και για όσα άλλα μισθωμένα κτίρια έχει στην κατοχή του ο Δήμος.

Οι εικόνες απαξίωσης, για το σημείο αναφοράς της πόλης, είναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι....